Hol van Roger (Goodell)? • SportTV

Hol van Roger (Goodell)?

2017. 01. 24. 14:47    
Olvasási idő: 2 perc

A közvetítésben csak annyi hallatszott, hogy a Foxborough közönsége, a New England 36-17-es, Pittsburgh felett aratott győzelem mámorító pillanataiban ütemes „Ro-ger, Ro-ger” skandálásba kezdett. Az egyértelmű volt, hogy a komisszárt, Roger Goodellt keresik, aki a labdaleeresztős botrány (deflategate) óta kerüli a találkozást a Tom Bradyvel sőt, igazából a teljes New England Patriotsszal. Mivel a Pats 2001 után hetedik alkalommal is bejutott a döntők döntőjébe, a komisszár sem bújkálhat tovább.

Scott Zolak, egy bostoni rádió munkatársa az AFC-döntő előtt úgy döntött, egy kisebb táblával készül a Pittsburgh elleni meccsre. Zolak kartont és filcet ragadott és három szót rajzolt fel: „Hol van Roger?” Amikor csapata megnyerte a meccset, Zolak kilógatta tábláját rádiós asztaláról, melyet szinte azonnal kivetítőre varázsolt a helyi rendező, és már rá is kezdhetett a kórus…

Fotó: twitter/@barstoolsports

Fotó: twitter/@barstoolsports

A hírhedt botrány éppen két éve robbant ki, minek következtében Bradyt négy meccsre eltiltották. Hosszas huzavona után, az ítéletet felfüggesztették, így Brady ott lehetett a 2015-ös szezon nyitányán, melyet szokás szerint a címvédő (ez esetben a New England) otthonában rendeztek meg. A történelem során első alkalommal a regnáló komisszár hiányában, ugyanis Goodell úgy érezte: nem fogadnák szívesen Foxborough-ban. Való igaz, a Patriots tulajdonosa, Robert Kraft, aki éveken keresztül Goodell jóbarátjának számított többször is elmondta: az egész boszorkányüldözés azért folyik, mert csapata túlságosan sikeresen lett. A szezon végül lement, a Patriots nem nyert újabb bajnoki címet, Goodell pedig tovább harcolva igazáért végül elérte, hogy Brady kihagyjon négy meccset, a következő, 2016-os szezon elején. A négy meccset 3-1-es mutatóval hozta a New England, amely végül bejutott a Super Bowlba.

Erre is utalhatott Kraft, amikor a főcsoport győztesének járó Lamar Hunt-trófea átvételekor azzal kezdte beszédét: „A stadionban lévők közül mindenki pontosan tudja, hogy több okból is hatalmas győzelmet arattunk!” Goodell a főcsoportdöntők közül a biztonságosabb, atlantai NFC-döntőt választotta, a Super Bowlt viszont nem hagyhatja ki, így nem húzhatja tovább a viszontlátást.

„Jöhetett volna ide bármikor, de nem tette” – mondta a rádiós Zolak. „Ez egy üzenet volt részéről, ő nyitott újabb frontot ebben a harcban, nem a csapat. Ezt a csapatot csak a győzelem érdekli, minden fronton.” Jövő héten, Houstonban Goodell kínos pillanatokat élhet át, hiszen Tom Brady akár MVP címet is nyerhet egy nappal a döntő előtt. Ezt az átadást még megúszhatja Goodell, hiszen ezt rendszerint legendás játékosok adják át (a nézőtéren ülve azért számíthat arra, hogy elsőként őt mutatják, ha úgy alakul), ám a döntő után a hagyományok szerint nincs más választása, mint átadnia a bajnok tulajdonosának a Vince Lombardi-trófeát. Ha pedig a Patriots nyer, akkor ez az ismét „többszörösen nagy meccset nyerő” Robert Kraft lesz.

A Super Bowlt február 5-én, vasárnap két és félórás felvezetéssel, 22 órától közvetíti a Sport1!