Újabb Cleveland-bénázás • SportTV

Újabb Cleveland-bénázás

2017. 01. 27. 11:14    
Olvasási idő: < 1 perc

Az NFL első számú pofozógépe, a Cleveland Browns öt egykori játékosát láthatja viszont a február 5-i Super Bowlon az Atlanta Falcons, illetve a New England Patriots mezében.

Ha esetleg azt gondoltuk volna, hogy az utóbbi évek első számú NFL-viccgyára, a Cleveland Browns az 1/15-ös győzelem/vereség mutatóval kacagtatta meg utoljára ebben a szezonban a nagyérdeműt, gyorsan be kellett volna látnunk a tévedésünket. Összejött ugyanis az Atlanta Falcons-New England Patriots Super Bowl, és vajon melyik franchise mondhatja el magáról, hogy a legtöbb egykori játékosa lép majd pályára Houstonban? Naná, hogy a Cleveland Browns! Öten is ott lesznek azok közül, akik nemrég még a Clevelandben szerepelnek.
Az Atlanta Falcons kezdő centere Alex Mack, aki 2009-től az előző évad végéig volt a Browns alkalmazottja. Mack a 2014-es és a 2015-ös szezonban is egy csapatban szerepelt Taylor Gabriellel, akik 2014-ben draftolatlan szabadügynökként szerződtetett a Cleveland, majd 2016 szepteberében szabadlistára tett. Ő az alapszakaszban 6 touchdownt ért el, a playoffban pedig mindkét meccsen volt legalább két elkapása.
A New Engand Patriotsban pályafutása legjobb idényét teljesítő Dion Lewis a 2014-es keretszűkítéskor maradt ki a Clevelandből, erre idén sporttörténelmet írt: a Houston Texans elleni playoffmeccsen ő lett az első játékos a Super Bowl-érában, aki futásból, elkapásból és kirúgás utáni visszahordásból is touchdownt ért el. Barkevious Mingo linebackert, a 2013-as draft hatodik számú választottját 2016 augusztusában egy ötödik körös draftjogért kótyavetyélte el a Browns, míg Jabaal Sheard defensive end egy évvel kosábban, szabadügynökként jött el Clevelandből a New Englandhez.

(Sport TV)

A Sport1-en február 5-én 22 órakor a Trash Talk Extrával vezetjük fel a Super Bowlt, majd éjféltől Houstonból élőben közvetítjük az Atlanta Falcons-New England Patriots nagydöntőt.