Összeszedné magát a Madrid • SportTV

Összeszedné magát a Madrid

2017. 01. 29. 08:49    
Olvasási idő: 2 perc

Ezúttal Hispániában „rámentünk a minőségre+: délben a Barcelonát, este a Real Madridot közvetítjük. S akkor stílszerűen a világ harmadik legnagyobb (leggazdagabb, legnépszerűbb) futballklubja sem maradhat ki a sporttévé vasárnapjából. A Manchester United második lépését készül megtenni az FA-kupában a címvédés rögös útján.

LALIGA, 20. FORDULÓ

A Barcelona felfelé menő ágban van, ebben az évben a Villarreal elleni nyitó iksz óta mind a 6 meccsét megnyerte, többek közt a Real Sociedad elleni kettős győzelemmel foglalta el a helyét a Copa del Rey elődöntőjében. Most azonban a bajnokságban vár újabb feladat Luis Enrique csapatára, idegenben lép fel a Betis vndégeként. „Az egyetlen fontos dolog számomra a három pont megszerzése, hogy közelebb kerüljünk az élhez. Aztán majd meglátjuk, mire jutnak a riválisok”– fogalmazott a katalánok mestere. „Kellően dinamikusan játszunk, fejlődünk napról napra. Én nem tulajdonítok különleges jelentőséget a második szakasz nyitó meccsének, az idény végéig az ellenlábasok is fognak veszíteni.” A Betis amúgy a 2011–12-es bajnokság záró fordulójában egy 2–2-vel szerzett legutóbb pontot a Barca ellen, az azóta lejátszott összes bajnokit, mind a hetet a katalánok nyerték meg, 25–7-es összesített gólkülönbséggel.

A Real Madrid viszont kisebb hullámvölgyben van, a királyi gárda a legutóbbi öt tétmérkőzéséból csupán egyet tudott megnyerni. „Mindig mindenben támogatom játékosaimat, Benzemát is, akit sokan bírálnak. Danilót is, aki nem megy sehová. És ezt a támogatást várom és kérem a közönségünktól is. Csak együtt tudunk ismét felülemelkedni nehézségeinken és újra a győzelmek útjára lépni” – mondta Zidane a Real Sociedad elleni hazai meccset megelőző sajtótájékoztatón. Varane visszatér a védelem közepére, és a tervek szerint a francia center helye is biztos a kezdőben („Amúgy Morata sem lőtt gólt még az új évben” – vetette oda a csatársor összetételét bíráló újságíróknak a Real mestere.) A Real Sociedad egyébként kiválóan szerepel a bajnokságban, csak a Barca nyert többet idegenben nála, 5 győzelmével házon kívül holtversenyben áll a Real Madriddal és a Sevillával. Viszont az 5 sikere mellett van 4 veresége is, döntetlenje meg nincsen. Lehet, hogy csak vasárnap estig?

FA-KUPA, 4. FORDULÓ

Három mérkőzést közvetítünk vasárnap az FA-kupa negyedik nagyfordulójából. Először a Millwall és a Watford összecsapása kerül a képernyőre, a kér egykori kupadöntős csatája kiegyenlített küzdelmet ígér.

A mezőny két ötödosztályú csapatából a Lincoln szombaton továbbjutott, kérdés, a Sutton United képes lesz-e ugyanerre a bravúrra az egykoron sokkal szebb napokat látott, manapság a Championshipben osztályozós helyen álló Leeds Uniteddel szemben.

A Manchester United a hét közben balszerencsés vereséggel búcsút mondott ugyan november eleje óta felépített 17 meccses veretlenségi sorozatának, de így is bejutott a Ligakupa döntőjébe. Az FA-kupában címvédőként lépne tovább. Ellenfele azonban az a csapat, a Wigan Athletic, amely egyszer, négy évvel ezelőtt már végigcsinált egy a trófea megszerzésével végződő fantasztikus kupaidényt. José Mourinho együttese most megállítaná a „tigriseket” az újabb nagy menetelésben.

LALIGA 20. forduló és FA-KUPA 4. forduló

Sport2 11:45 Betis–Barcelona (kommentátor: Farkas Norbert, műsorvezető: Petur András, szakértő: Várhidi Péter)
Sport1 13:00 Millwall FC–Watford FC
(kommentátor: Kassai-Tóth Csaba)
Sport2 15:00 Sutton United–Leeds United
(kommentátor: Kassai-Tóth Csaba)
Sport2 17:00 Manchester United–Wigan Athletic
(kommentátor: Fülöp László)
Sport1 20:30 Real Madrid–Real Sociedad
(kommentátor: Fülöp László, műsorvezető: Petur András, szakértő: Hajdu Attila)