NBA: 68 perc játék Atlantában • SportTV

NBA: 68 perc játék Atlantában

2017. 01. 30. 16:31    
Olvasási idő: 2 perc

Történelmi csata kerekedett az Atlanta – New York NBA-mérkőzésből, melyet négyszeri hosszabbítás után nyert meg 142-139-re a hazai csapat vasárnap este. Íme öt hihetetlen tény a meccsről.

1. Paul Millsap 35 perce megszakítás nélkül

A mérkőzést 60 játékperccel, 37 ponttal, 19 lepattanóval, 7 gólpasszal, 1 labdaszerzéssel, 1 blokkal és mindössze 3 eladott labdával záró Atlanta-erőcsatár, Paul Millsap volt a mérkőzés hőse.

Ő lett az NBA-történelem 13. játékosa 1983 óta, aki egy mérkőzésen nettó egy órát töltött a pályán, a Hawks statisztikusai szerint pedig ezzel klubrekordot is döntött, az utolsó nettó 35 percet ráadásul csere nélkül játszotta végig.

2. Anthony két hosszabbítást harcolt ki

Az idény egyik legjobb teljesítményével rukkolt ki Carmelo Anthony, akitől a Knicks nagyon szeretne megválni. A bedobó 45 ponttal, 50%-os mezőnymutatóval zárt, és mind a rendes játékidő, mind az első hosszabbítás végén ő szállította azt a kosarat, amellyel csapata kiharcolta a folytatást.

A második ráadásban aztán Anthony kipontozódott, a show így ekkor véget ért.

Íme az összes kosár a mérkőzés rendes játékidejének hajrájától a negyedik hosszabbítás végéig:

3. Négy Knicks-játékos pontozódott ki

Nem Anthony volt az egyetlen, aki kénytelen volt idő előtt végleg kiszállni a meccsből. A vendégek kezdőötöséből Kristaps Porzingis már a rendes játékidő végéig se bírta ki, Joakim Noah a harmadik ráadás végén, a csere Kyle O’Quinn pedig a negyed hosszabbításban gyűjtötte be hatodik személyi hibáját. Ennél rosszabb is lehetett volna a helyzet, hiszen a Knicksből Courtney Lee és Brandon Jennings is öt faulttal játszott a rendes játékidő letelte után.

Az Atlantából csupán Dwight Howard pontozódott ki.

4. Lee megmentette, Lee elrontotta

A negyedik hosszabbítás sem volt sima, sőt, Courtney Lee a dudaszó előtt pár pillanattal kristálytisztára játszotta magát egy saját maga által leszedett lepattanó után, ám hárompontos hazai vezetésnél triplája lepattant a gyűrűről.

Pedig ennél a dobásnál sokkal nehezebbet oldott meg Lee a harmadik ráadás végén, amikor Anthony már nem siethetett a Knicks segítségére kipontozódása miatt. A bedobó ekkor kilenc méterről dobott Millsap arcába egy jó hármast.

5. Triplaeső a negyedik ráadásban

Nem sok olyan mérkőzés volt az NBA történetében, mely négy rájátszásba torkollott volna. Ekkor már mindkét oldalon jöttek a fáradtságból következő amatőr megoldások, ugyanakkor az ötperces játékrész elején sorrendben egymás után Jennings, Bazemore, Holiday, újra Bazemore, majd ismét Jennings dobott egy-egy sikeres triplát.

A Sport TV szerda hajnali 2:30-kor közvetíti a San Antonio Spurs – Oklahoma City Thunder mérkőzést az NBA-ből, melyet szerdán 19:00-kor a Sport1-en, 22:00-kor a Sport2-n ismétel meg.