Legutóbbi frissítés 2017. február 04. 09:45
NFL

Levélben ajánlom! bezár

Az ESPN felfedezte Ricsit és Márkot

Fotó: espn.com

Az egyik legismertebb tengerentúli sportmédium, az ESPN a honlapján terjedelmes írást közölt a Sport TV két Super Bowl-kommentátoráról, Faragó Richardról és Bencsics Márkról. Ha úgy tetszik, az NFL magyar pátriárkájáról és a magyar válogatott quarterbackjéről.

A tengerentúli média felfedezte magának Faragó Richardot és Bencsics Márkot, a Sport TV Super Bowlra kiküldött két kommentátorát. Az espn.com oldalon „Ismerjük meg az embert, aki magyarul közvetíti az LI Super Bowlt” címmel terjedelmes írás jelent meg két munkatársunkról, akiknek köszönhetően az angol, a francia, a német, a spanyol a holland, a dán, a japán és a kínai mellett kilencedik nyelvként magyarul is élőben tolmácsolják majd az Atlanta Falcons-New England Patriots mérkőzést a houstoni NRG Stadiumból.
A sportággal és a Kansas City Chiefsszel Joe Montanán, valamint Marcus Allenen keresztül „szerelembe eső” Faragó Richardnak a mostani sorozatban a 11. Super Bowlja lesz a helyszínről, a cikk nemes egyszerűséggel az NFL magyar pátriárkájának nevezi. „Óriási kihívás volt számomra NFL-mérkőzést közvetíteni. Teljesen más ezt közvetíteni, mint mondjuk egy labdarúgó-mérkőzést. Úttörő munka volt. Ez döntött” – mondta az amerikai újságíróknak az „NFL magyar arca”, ahogyan Bencsics Márk méltatta őt. Természetesen előkerült az első helyszíni Super Bowl-élmény is, ami Devin Hester 92 yardos kickoff returnjéval indult. „Visítottunk, mint a kismalac. Ez volt az első Super Bowlunk a helyszínen. Mekkora esély volt már arra, hogy a kezdőrúgásból visszahordott touchdown születik?” – vetette fel Faragó.
Márkról megemlítik, hogy 15 éves korában kezdett el játszani, rácsodálkoznak, hogy 17 évesen már felnőtt csapat irányítója volt, viszont vele kapcsolatban egy óriási ziccert kihagytak. A cikkírók bostoniak voltak, és elfelejtették megkérdezni, kihez hasonlítják. Belegondolni sem merünk, mekkora sztorit kerekítettek volna abból, hogy őt szimplán csak a „magyar Tom Bradyként” szokták emlegetni. A cikk feleleveníti, hogy Bencsics 20 évesen, 2009-ben kezdte meg szakkommentátori tevékenységét, méghozzá azzal a meccsel, amelyen Brett Favre a Minnesota Vikins színeiben visszatért a Lambeau Fieldre. „Borzasztó volt. Mindig azt mondta Richardnak, hogy így van. Százszor vagy még annál is többször” – tréfálkozott. Utána persze ezt visszakapta csapattársaitól, említi meg a szerző, mert a huddle végén sohasem a „break” kiáltás hangzott fel, hanem az „így van!”…
Az ESPN szerint „Faragó és Bencsics mellett nincsenek kint szakértők, ők tényleg kétemberes csapatot alkotnak. Elképesztően élvezik a munkájukat, és büszkék arra, hogy szerepet játszottak az amerikai futball magyarországi növekedésében.” És hogy miért amerikai futball az európai helyett? Mert, ahogyan Márk mondta, „Az európai fociban sok a bosszantó színészkedés, miközben ez a játék férfiasan kemény sport es sakkjátszma is egyben.”

(Sport TV)

A Sport TV vasárnap 22 órától a Trash Talk Extra című műsorban vezeti fel a Super Bowlt, majd éjféltől a helyszínen dolgozó Faragó Richard, Bencsics Márk kettősé a szó, ők közvetítik élőben az Atlanta Falcons-New England Patriots mérkőzést.

Hozzászólás (3) Hozzászólok!

Kukac 2017. 02. 05., 10:49

Végre értelmes emberek és jó arcok viszik kis országunk jóhírét a nagyvilágba, nem agyatlan celebek vagy korrupt politikusok!

Gratula nektek!

Attila 2017. 02. 04., 12:02

Nagyon jók a közvetítések.Köszönöm ,hogy sok NFL meccset láthatok profi szakmai közvetítéssel.

Ádám 2017. 02. 04., 11:28

Sziasztok!
Én személy szerint nagyon megkedveltem Ricsit már a focimeccsek kommentálása miatt is. Na meg ugye a FIFA sorozatokban... :) Az egyik kedvenc kommentátorom és így hogy ő "mond alá" az NFL meccsek alatt is...nagyon megszerettem ezt a sportot és az is nagyban hozzájárult hogy szakszerű, felkészült, hozzáértő emberek kommentálják..én 2012-től követem a sportot és talán nem meglepő hogy azóta 49ers fan vagyok.. :D Nektek és a többi kollégának is köszönöm hogy elhoztátok Magyarországra ezt a sportot, nagyon sok álmatlan éjszakát okoztatok már nekem. Ezt is nagyon köszönöm! Forever Faithful!! Hajrá Sport TV!! Hajrá Ricsi és Márk!!!

Szólj hozzá!