Új legyőzendő ellenfél a Győrnek • SportTV

Új legyőzendő ellenfél a Győrnek

2017. 02. 05. 08:50    
Olvasási idő: 2 perc

„Fordított szombat” lesz vasárnap a Sport1-en. Most is két női kupacsapatunk lép pályára, csak éppen a „2. számú kupa”, az EHF-kupa érdi meccsét mutatjuk időben előbb és a győriek dániai BL-találkozóját utána.

ÉRD HC–HK ROSZTOV-DON

Az érdiek vitézül helytálltak Rosztovban a csoportkör első meccsén. Igaz, félidőben ötgólos hátrányban voltak, de a második játékrészt megnyerve csupán mínusz hárommal zárták az oroszországi kirándulást a BL-ből kiesett ellenféllel szemben. A múlt heti, Byasen elleni kiütéses siker abba a helyzetbe hozta az Érdet, hogy két pont is elé számára a továbbjutáshoz, és ezt a kettőt nem feltétlenül az oroszok ellen kell megszereznie. Másként fogalmazva: a Rosztovtól nagy bravúrral megszerezhető egy vagy két pont afféle bónusz, igazából a csoportutolsó, Bietigheim elleni idegenbeli záró mérkőzés lesz az igazi döntő csatározás. Még úgy is, hogy a németek meglepetésre nyertek Norvégiában, így a 2-4. helyen pontszámban holtversenyben áll

Egy reményt keltő statisztikai adat: az ÉHC eddigi mindegyik hazai meccsét megnyerte az idei kupakiírásban: a selejtező 3. fordulójában a címvédő Dunaújvárost 27–22-re, a csoportkörben a Bietigheimet 35–27-re, a Byasent 34–22-re győzte le. Azaz 5, 8, majd 12 gólos siker. Egye fene, vasárnap beérnénk egy aprócska egygólos győzelmecskével is…

TEAM ESBJERG–GYŐRI AUDI ETO KC

A Győr számos dán csapattal összecsapott már európai kupacsatározásai során, a Team Esbjerggel most első ízben mérkőzik meg. Az erőviszonyokat tekintve elég a 2. középdöntő csoport táblázatára ránézni: az Audi ETO 8 ponttal az élen áll, az Esbjerg 2-vel sereghajtó, azaz 6. Persze, a világklasszisoktól hemzsegő győri együttesnek nem szabad félvállról vennie a találkozót, hiszen ebben a kiírásban egyetlen vereségét éppen Dániában szenvedte el, november 12-én a Midtyllandtól kapott ki 27–23-ra Ikastban.

Amúgy az Esbjerg is „nemzetközi” csapat, a dánokon kívül 3-3 norvég és svéd, 2 holland játékost számlál keretében, akiknek tudása azért nem mérhető a Győr olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érmeseihez. A várt – és remélt – ETO-siker esetén Ambros Martín együttese hárompontos előnyre tesz szert a 2. csoport élén.

Sport1 14:45 Érd HC–HK Rosztov-Don női kézilabda női kézilabda EHF-kupa, C-csoportmérkőzés (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Borsos Attila, riporter: Barsi Gergely, műsorvezető: Petur András, szakértő: Tóth Tímea)
Sport1 16:45 Team Esbjerg–Győri Audi ETO női kézilabda BL, 2. csoportmérkőzés
(kommentátor: Matuz Krisztián, szakkommentátor: Tóth Tímea, műsorvezető: Petur András, szakértő: Pigniczki Krisztina)

Kazah–lett ütközet a KHL-ben

KHL-közvetítéssorozatunkban az orosz bázisú ligában egy újabb nemzetközi összecsapás kerül sorra: a kazah Barisz Asztana a lett Dinamo Rigát fogadja. Egyik együttes sem tartozik a liga élcsapatai közé, a Barisz a 14., a Dinamo csupán 28. a sorozat összesített ponttáblázatán. Mindössze tíz nappal ezelőtt Rigában is megmérkőztek egymással, alig több mint 4000 néző előtt a kazahok nyertek. Sztarcsenko vezető gólját Indrasis még kiegyenlítette, ám utána két kanadai játékosa, Dawes és Boyd találataival a középső harmadban elhúzott a Barisz, és a Dinamónak csak a szépítésre maradt ereje Darzins révén, két perccel a záró dudaszó előtt. Nem kis meglepetés lenne, ha a kazah fővárosban a letteknek sikerülne visszavágniuk!

Sport2 12:00 Barisz Asztana–Dinamo Riga, KHL alapszakasz-mérkőzés (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: KHL Pisti, alias Kovács István)