Vízi- és kézilabda-kupanap az S2-n • SportTV

Vízi- és kézilabda-kupanap az S2-n

2017. 02. 08. 08:31    
Olvasási idő: 2 perc

A vízilabda BL-ben presztízsmeccset vív a Szolnoki Dózsa Közgép, a férfi EHF-kupa csoportkörében izraeli ellenféllel kezdi meg szereplését a Grundfos Tatabánya

SZOLNOKI DÓZSA KÖZGÉP–SPANDAU 04

A jogelőd BEK-kel és Európa-ligával együtt 54. kiírását éli a legrangosabb európai vízilabda-kupasorozat. A jelenlegi kiírás szerint a két középdöntő csoport 3-3 helyezettet delegál a budapesti hatos döntőbe, amelyből az egyik a rendező jogán a magyar bajnok Szolnok lesz. Így a Tisza-parti együttes gyakorlatilag tét nélkül játssza találkozóit, ám eddig tisztességesen „odatette magát” Cseh Sándor csapata. 4 mérkőzés után veretlen és ha az ötödiken legyőzi otthon az 5. Spandaut, pontszámban utoléri a listavezető Olympiakoszt a B-csoportban. Tavaly elkerülte egymást, tavalyelőtt viszont egy csoportban volt a két csapat. A szolnokiak akkor Berlinben 17–7-re kiütötték, Szolnokon „csak” 11–7-re verték meg a sokszoros német bajnokot. Ami azt illeti, az erőviszonyok az elmúlt két esztendőben számottevően nem változtak meg…

GRUNDFOS TATABÁNYA KC–MACCABI CASTRO TEL-AVIV

Az új rendszerű EHF-kupa csoportkörében a C-csoportban a Tatabánya elvileg legkönnyebb ellenfelével kezdi meg a szereplést. A kvartett másik két tagja a bombaerős német SC Magdeburg és a szintén komoly játékerőt képviselő KIF Kolding.

A mieinknek – akik közt a vb-7. együttes három tagja, Harsányi Gergely, Juhász Ádám és Szöllősi Szabolcs is pályára léphet – már van „izraeli tapasztalata”, a selejtező 3. körében éppen onnan való csapatot, a Maccabi Rison Lecijónt búcsúztatták kettős győzelemmel (35–23, 28–26). Az ellenfél sem akármilyen skalpot mondhat magáénak: szűk vereség után hazai pályán fordítva az orosz HK Szankt-Petyerburgot ütötték el a továbbjutástól (23–25, 28–23). A csapat keretében az izraelieken kívül három szerb légiós található: a tíz éve még Debrecenben játszó Szrdjan Djordjevics, a két éve éppen a Tatabányát erősítő Novak Boskovics, valamint Bojan Butulija.

Sport2 17:45 Szolnoki Dózsa Közgép–Spandau 04 vízilabda BL, 2. csoportmérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, riporter: Barsi Gergő)
Sport2 20:15 Grundfos Tatabánya–Maccabi Tel-Aviv férfi kézilabda C-csoportmérkőzés
(kommentátor: Ágai Kis András, riporter: Takács Rita)