MVG visszavágna Wrightnak • SportTV

MVG visszavágna Wrightnak

2017. 02. 09. 16:37    
Olvasási idő: 2 perc

A Premier League 2. játéknapját a nottinghami Motorpoint Arenában rendezik. A 7000 belépőjegy mindegyike elfogyott, remélhetőleg a közönség „javít”, azaz a hangulat forróbb lesz, mint amilyent múlt héten a meglehetősen halvérű leedsi publikum produkált.

Meglehetősen ritka esemény történt a két PL-forduló közt a hétvégén Wiganban a UK Open 3. selejtező versenyén: (kétszer) kikapott a világelső! Már múlt csütörtökön a vb-döntő „visszavágóján” a 6–6-os döntetlennel Gary Anderson véget vetett Michael van Gerwen 37 (tv-)meccses győzelmi szériájának, ám erre még Peter Wright rátett egy lapáttal: az említett wigani esemény vasárnapi negyeddöntőjében 6–4-re legyőzte a holland zsenit, aki két nappal korábban Ritchie Elhouse-tól is kikapott a 3. fordulóban 6–5-re. „Természetesen mindig szeretnék nyerni, de nem vagyok robot, és a múlt hét megmutatta, hogy én is ember vagyok. Csalódott voltam, de én voltam a jobbik játékos, de ezt nem tudtam érvényre juttatni. Tudom, hogy továbbra is keményen kell dolgoznom és most a Premier League-re összpontosítok. Ismét Wrighttal kerülök szembe, mindig szívesen játszom ellene. Ő fantasztikus volt, és tudom, hogy mindent bele kell adnom ellene” – nyilatkozta MVG.

A bombaformában lévő Wright – győztesen nyitotta PL-t Klaasen ellen és két UK Open-selejtezőt is megnyert a háromból a hét végén – megadta a tiszteletet a világelsőnek. „Michael az a srác, akit a többieknek meg kell állítaniuk, nehogy megnyerje az összes létező trófeát. Őt mindig roppant nehéz megverni, és az feldob engem, hogy egy nagyon jó meccset játsszak ismét vele. Nemcsak a saját örümünkre, hanem a helyi közönségnek és mindenkinek, aki tévén követi a mérkőzést.”

A fordulóban ismét lesz két angol derbi, a 2-szeres vb-győztes Adrian Lewis Dave Chisnall-lal, James Wade pedig a 16-szoros világbajnok Phil Taylorral csap össze. „Ő harminc éve a legmagasabb szinten játszik, több ideje, mint bármelyik játékos eddig és ezután, a legjobb játékos, aki valaha játszott a földön. Senkisem lesz hozzá hasonlítható. Már nem olyan elsöprő a kiszállózása, mint régen, de még most is képest megverni bárkit a világon. Nem játszik olyan agresszíven és elsöprően, de ha összekapja magát, még mindig ő a legjobb játékos” – méltatta ellenfelét Wade. A mezőny második és harmadik hollandja közül Klaasen a kétszeres világbajnok Gary Andersonnal, a Taylor mögötti második legidősebb játékos, Raymond van Barneveld „németalföldi rangadón” a belga Kim Huybrechtsszel csap össze. (Ki hinné, kettőjük összevetésében a belga 9–2-re vezet!)

A 2. forduló párosítása:

Adrian Lewis–Dave Chisnall (örökmérleg: 10–1–14, Premier League-mérleg: 2–1–2)
James Wade–Phil Taylor (öm.: 12–5–50, PL-m.: 2–4–11)
Jelle Klaasen–Gary Anderson (öm.: 6–0–12, PL-m.: – )
Peter Wright–Michael van Gerwen (öm.: 9–1–42, PL-m.: 0–1–4)
Kim Huybrechts–Raymond van Barneveld (öm.: 9–0–2, PL-m.: 1–0–0)

Sport1 20:00 Darts Premier League, 2. forduló, Nottingham (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Vereczkey Lajos)