Harc az európai kupaporondért • SportTV

Harc az európai kupaporondért

2017. 02. 12. 09:33    
Olvasási idő: 2 perc

Míg a két óriás, a Real Madrid és a Barcelona lassan elhúzni látszik a többiektől, a 22. forduló közepén a 3. Sevillát a 8. Bilbaótól csupán 8 pont választja el. S mivel a LaLigában a 7. pozíció is európai kupahelyet érhet (ha a Barca kupadöntőben legyőzi az Alavést), most komoly küzdelem alakul ki e hat együttes között négy vagy öt őszi kupahelyért. Ebből a hat csapatból az alcímünkben említett három mérkőzését egyaránt közvetítjük vasárnap a fordulóból.

VILLARREAL–MÁLAGA

A Villarreal a bajnokság első harmadában még édesebb álmokat is szövögetett, ám egy-két vereség becsúszott – például a szomszédvár Valencia elleni hazai – , és sárga tengeralattjáró kissé döcögve halad tovább. Igaz, otthonában ennek ellenére elég erős, 11 meccséből 7-et megnyert, a védelme is stabil, 14 góllal a legkevesebbet kapta a bajnokságban. Ennek alapján joggal bízhat abban, hogy a „csempe stadionjában”, az Estadio de Ceramicában éppúgy legyőzi Málagát, mint az elmúlt 4 alkalommal helyszíntől függetlenül mindig az andalúziai gárdát. A vendégcsapat legutóbb csaknem 9 éve, 2008 áprilisában tudott nyerni utoljára Villarrealban – igaz, a stadiont akkor még El Madrigalnak hívták.

LAS PALMAS–SEVILLA

A Sevilla az elmúlt három idényben egyfolytában megnyerte az Európa-ligát. Idén azonban szintet akar lépni, állandó BL-csapatként meghatározva önmagát. Az El-győztes „szabad kártyával” indulva eljutott a nyolcaddöntőig az elitligában, ugyanakkor a bajnokságban is jobban hasít, mint korábban. Jelenleg az alanyi jogon BL-es bronzérmes pozíciót birtokolja, s erről nem szívesen mondana le. Persze ehhez az is kellett, hogy a csapnivaló, egyéves idegenbeli sorozatát megtörje. Ez olyan jól sikerült, hogy most már 5 idegenbeli győzelemnél jár, ennél többet csak a Barca (8), a Real Madrid és a Real Sociedad (6-6) mondhat magáénak. Igaz viszont, hogy a Las Palmashoz látogat, amely a listavezető Real Madrid mellett a másik veretlen együttes otthon. Döntetlen, vagy ahhoz közeli, egygólos siker várható valamelyik oldalra a Kanári-szigeteken sorra kerülő találkozón.

ATLÉTICO MADRID–CELTA VIGO

Mintha erre az idényre megtörőben lenne az Atléticónak az elmúlt idényekben megcsodált lankadatlan küzdőszelleme. Amit nyert a csapat az elől játszók kreativitásának növekedésével, annyit romlott is a teljesítménye a hátsó alakzatok minimális, de érezhető destabilizálódásával. A korábban keveset remiző matracosok eddig meccseik egy híján egyharmadát remire adták, korábban ezek többsége szűk egygólos sikerrel végződött. A madridiak most a szintén kreatív, de még náluk is kiegyensúlyozatlanabb Celtát fogadják. A vigóiaknál csak a Real Sociedad játszott eggyel kevesebb (2) döntetlent, azaz praktikusan vagy nyernek vagy veszítenek. A Vicente Calderónban majd kiderül, hogy az Atleti ikszelő vagy a Celta remielkerülő „hajlama” bizonyul erősebbnek…

LALIGA, 22. forduló
Sport1 11:45 Villarreal–Málaga
(kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Várhidi Péter)
Sport2 18:30 Las Palmas–Sevilla (kommentátor: Fülöp László)
Sport2 20:45 Atlético Madrid–Celta Vigo (kommentátor: Méhes Gábor)