Messi felhívta Guardiolát • SportTV

Messi felhívta Guardiolát

2017. 02. 18. 14:13    
Olvasási idő: < 1 perc

Lionel Messi, a Barcelona ötszörös aranylabdása most már személyesen próbálja visszacsalogatni a csapat élére Pep Guardiolát.

És akkor „ment” egy telefon Lionel Messitől Pep Guardiolának. Hogy nagyon gyorsan térjen vissza Barcelonába, és álljon a csapat élére vezetőedzőként. Legkésőbb a PSG elleni 0–4 után látható volt, nem is annyira repedések, mint lyukak tátonganak a sokszor tökéletesnek hitt katalán építményen. Andrés Iniesta és Sergio Busquets már akkor bírálta Luis Enriquét, a csapat trénerét, most pedig Messi érzi úgy, hogy csakis Guardiolával, a Manchester City jelenlegi edzőjével térhetnek vissza a régi sikerek.
Az ötszörös aranylabdás állítólag attól tette függővé a 2018-ban lejáró szerződése meghosszabbításáról zajló tárgyalásokat, hogy sikerül-e visszacsábítani Pepet. Ha ez tényleg így van, nem egyszerű a helyzet, mert angol lapok szerint Guardiola egyértelműen kijelentette: „Az ottani korszakom véget ért. Sohasem térek vissza a Barcelonához edzőként.”
A katalán gárda a tavasszal meglehetősen szerény trófeaterméssel zárhat. A kupadöntőben ugyan ott van (az Alavés lesz az ellenfele), a bajnokságban a vesztett pontokat tekintve hét pont a lemaradása a Real Madrid mögött, a BL-ben pedig a párizsi 0–4 után a kiesés szélére sodródott.

(Sport TV)