LaLiga- és FA-kupaszombat • SportTV

LaLiga- és FA-kupaszombat

2017. 02. 18. 08:36    
Olvasási idő: 2 perc

Tobzódunk a csúcsfutballban szombaton a sporttévén. A világ legerősebb bajnokságából valamint legrégebbi és legnagyobb presztízsű kupasorozatából három, illetve négy meccset közvetítünk. (Az idő szorításában ezekből kettőt felvételről láthatnak nézőink.)

SPORTING GIJÓN–ATLÉTICO MADRID

A Sporting sokkal többet mutatott játékban jelenlegi helyezésénél, múlt heti, Leganés elleni idegenbeli győzelmével „lőtávolon belülre” került a legutolsó, még bennmaradó helyen álló Deporhoz képest. Most azonban egy sokkal erősebb fővárosi ellenféllel szemben kell bizonyítania. Az Atleti ugyan fél szemmel már a Leverkusen elleni, keddi BL-csatára is kacsingat, ám az utóbbi időben kezdi összeszedni magát. Ráadásul Fernando Torres újra közelít egykori formája felé, azaz az ellenfeleknek már három kiváló támadó ellen kell megtalálniuk a helyes védkezési módot.

BURNLEY–LINCOLN

Az FA-kupából a kora délutáni időszakra a mezőny két ötödosztályú csapata közól az egyiket tették az angol szövetség és a tévétársaságok. (Angliában két adó is közvetíti a kupasorozatot, megosztva.) Méghozzá a National League listavezetőjét, kvázi jelenleg Anglia legjobb amatőr (nem profi) csapatát. Angol újságírók szeretik egymás alá rakosgatni képzeletben a bajnoki táblázatokat, ezt módszert alkalmazva éppen 80 hellyel áll magasabban az élvonal masszív középcsapatának számító Burnley vendégénél. A különbség azonban ne tévesszen mg senkit: a 4. selejtező fordulóból induló, két újrajátszását is megnyerő, immár idénybeli 8. FA-kupatalálkozójára készülő vendégcsapat két Championship-együttest is eltakarított az útjából a 3. és a 4. fordulóban.

REAL MADRID–ESPANYOL

Gareth Bale bevetésre kész, és Zinédine Zidane alighanem pályára is küldi a több mint két hónap után visszatérő walesit. A Real a BL-ben vesztett állűásból gyűrte maga alá a Napolit, amely az Espanyolnál nyilvánvalóan nagyobb játékerőt képvisel. Kérdés, a középpályán a kihagyhatatlanná váló Casemiro mellett kiket küld pályára a blancók mestere, aki minden más Real-edzőnél korábban érte el együttesével a száz bajnoki pontos mérföldkövet. A vendégcsapat idegenben sem ijedős, előző madridi látogatásánál a Ligában gól nélküli remit játszott az Atléticóval és Sevillában is rúgott egy négyest – igaz, hatot kapott rá cserében…

WOLVERHAMPTON–CHELSEA

A Wanderers az előző körben idegenben lepte meg a Liverpoolt (2–1), most azonban a Premier League-et utcahosszal vezető Chelsea ellen kellene helytállnia. Antonio Conte az előző fordulóban egy kissé feltuningolt B-csapattal állt fel a kupában, kérdés, most is ezt a gyakorlatot követi-e. A második garnitúrával ugyanis cseppet sem mehet biztosra a Championshipben csupán 18., de az előző kupasikertől nyilván feltüzelt „farkasokkal” szemben.

(A három élő mellett két kupacsata felvételről is adásba kerül: a Man City huddersfieldi vendégjátékán aligha lehet kétséges Pep Guardiola együttesének továbbjutása, a Sevilla elleni BL-csata előtt álló Leicester azonban könnyen kipottyanhat Londonban, ahová a Millwall ellenfeleként látogat.)

SEVILLA–EIBAR

A Sevilla úgy tűnik, remekül viseli a kettős terhelést: a bajnokságban a Real-Barca duó első számú üldözőjének számít és elérte a BL kieséses szakaszát is. Ám a „helyzet fokozódik”: a LaLigában nem szabad botlania, hiszen nyomában a „hagyományos” harmadik Atlético, sőt a Real Sociedad is, a nemzetközi kupaporondon pedig az angol bajnok következik négy nap múlva. Hazai pályán azonban fenomenális Jorge Sampaoli együttese, eddig csupán a Barca tudta elvinni a három pontot a Ramón Sánchez Pizjuánból. S bár az Eibar idegenben sem ijed meg az árnyékától, azért Madridban az Atletitől egy hármast, Pamplonában az Osasunától meg egy négyest kapott, s mindkét együttes csatársora a gólszerzésben kevésbé termelékeny a sevillai támadógépezetnél.

LALIGA, 23. forduló
Sport2 13:00 Sporting Gijón–Atlético Madrid
(kommentátor: Farkas Norbert)
Sport2 16:15
Real Madrid–Espanyol (kommentátor: Farkas Norbert)
Sport1 20:30 Sevilla–Eibar (kommentátor: Fülöp László, műsorvezető: Matuz Krisztián, szakértő: Hegyi Iván)

FA-kupa-negyeddöntő
Sport1 13:15 Burnley–Lincoln City
(kommentátor: Kassai-Tóth Csaba, műsorvezető: Faragó Richard, szakértő: Várhidi Péter)
Sport2 18:30 Wolverhampton–Chelsea
(kommentátor: Kassai-Tóth Csaba)
Sport2 20:30 Huddersfield Town–Manchester City – felvételről (kommentátor: Matuz Krisztián)
Sport2 22:30 Millwall–Leicester City – felvételről (kommentátor: Faragó Richard)