City: teljes gázzal Messiért • SportTV

City: teljes gázzal Messiért

2017. 02. 19. 14:35    
Olvasási idő: < 1 perc

A Manchester City a nyáron fizetésemeléssel és a Guardiolával való közös munka ígéretével próbálja magához csalogatni Lionel Messit.

Barcelonában (de nem feltétlenül az FC Barcelonánál, ezt azért jegyezzük meg) azt gondolják, Lionel Messi lehet a legnagyobb vonzerő Pep Guardiola hazacsábítására Manchesterből. A Manchester Citynél pedig azt gondolják, Guardiola személye lehet az, ami az együtteshez vonzza az ötszörös aranylabdást.
Messi szerződés-hosszabbítási tárgyalásai egyelőre lassan haladnak, ráadásul állítólag van egy pénzügyi korlát is, amely alapján Leo nem számíthat fizetésemelésre. A Primera División szabályai szerint ugyanis csak a bevételek legfeljebb 70 százalékát szabad fizetésekre fordítani, ezt meg a Barca már elérte. (Messi különböző információk szerint évi nettó 22 millió eurót keres.) Így meg nehéz lesz megtoldani a 2018 nyarán lejáró megállapodást – vélik az angolok.
A City a nyáron szeretne támadást indítani Messiért, a fizetésemeléssel és a lelépési díjjal (csak az a kérdés, mennyivel lesz 100 millió euró fölött…) a televíziós szerződések miatt nem lenne gond. Csak Messi igenje kellene, de azt meg eddig senki sem tudta megszerezni a Barcán kívül.

(Sport TV)

A Sport1-en 20:45-től élőben közvetítjük a Barcelona-Leganés spanyol bajnokit.