Még egyszer a kieli parádéról • SportTV

Még egyszer a kieli parádéról

2017. 02. 20. 16:33    
Olvasási idő: 2 perc

Megszületett és hibák miatt elmaradt bravúrokról, valamint két-két gólt szerző spanyol óriásokról beszélgetnek vendégeink a Harmadik Félidő stúdiójában hétfő este.

Titkon két bravúrt vártunk, lett belőle egy, de annak is nagyon örülünk, és teret is engedünk neki a Harmadik Félidőben. A Telekom Veszprém ugyanis története során először verte meg a Kielt a Sparkassenarenában (de nem Németországban, hiszen ott a Final Fourban kétszer is fölé kerekedett), és ezzel a saját kezében tartotta a harmadik hely sorsát csoportjában. Ha a hátralévő három csoportmeccsét megnyeri, akkor azért nem a legrögösebb úton kell eljutnia a kölni Final Fourig. Nagy László igazi hadvezér volt, Lékai Máté olyan teljesítmény nyújtott, hogy még a forduló válogatottjába is bekerült az EHF-nél – többek között ezekről beszélgetnek a stúdióban állandó szakértőink, valamint a Veszprém világválogatott legendája, Éles József.
A MOL-Pick Szegednek sem sok hiányzott a nagy tetthez, a csoportelső Vardar Szkopje hazai legyőzéséhez, de hajrábeli bírói és játékoshibák összessége végül kétgólos vereséget eredményezett. A Szeged ettől még ott lesz az egyenes kieséses szakaszban, de azért kellene egy-két bravúr, hogy a negyeddöntőben ne a PSG vagy a Barcelona várjon rá. A nagy dobásra kétszer is lehetőség lesz a közeljövőben, hiszen sem Kielcébe, sem pedig a Rhein-Neckar Löwenhez nem nyerni járnak a vendégcsapatok.
Futballban ugyanez igaz a Real Madridra és a Bernabéura: a királyi gárda legutóbb csaknem egy éve, 2016. február 26-án kapott ki odahaza bajnokin, azóta 15 győzelem és 2 döntetlen a mérlege. Szombaton az Espanyolt keserítette el egy laza 2–0-val. Bale visszatért, Cristiano Ronaldo bemutatott egy lélegzetelállító cselt – a HF szakértői mindegyiket alaposan körbejárják.
Ahogyan a Barcelona sem marad ki a szórásból. Arra például érdemes lesz figyelni, Lionel Messi győztes tizenegyese után milyen arcokat lehetett látni a pályán és a padon. Valahogy másképp néz ki, ha az embereket szétveti az öröm… A faramuci helyzet mellett Ter Stegen produkciója mellett sem lehet elmenni szó nélkül: a Leganés ellen is akadtak bravúrjai (például amikor elindult egy lövésre, de az útközben megpattanó labdára valahogyan visszaért), de mintha a vendégek góljában ludas lett volna. Erről majd Hajdu Attila értekezik egy kiadósat.

(Sport TV)

A Sport1-en 20 órától élőben sugározzuk a Harmadik Félidő című show-műsort.