Jön a Federer, Nadal teniszpáros! • SportTV

Jön a Federer, Nadal teniszpáros!

2017. 02. 20. 19:21    
Olvasási idő: < 1 perc

Már csak néhány hónapot kell várni arra, hogy a teniszpályán láthassuk a Roger Federer, Rafael Nadal kettőst. Egymás oldalán, párosban a Laver-kupán.

Annyit játszottak már egymás ellen, hogy végre egymás oldalán is kipróbálnák, milyen teniszezni – nagyjából ez lehet a mottója annak az ötletnek, amely szerint összeáll a Roger Federer, Rafael Nadal páros a teniszpályán. Szeptember 22. és 24. között Prágában rendezik meg a Laver-kupát, amelyen egy európai csapat (kapitány: Björn Borg) mérkőzik meg a világ többi részéről érkező játékosból összeállított együttessel (kapitány: John McEnroe). Mindkét csapatba 4-4 teniszező kerül a világranglista alapján, 2-2-t pedig a kapitányok választanak. Naponta 3 egyes és 1 páros meccset rendeznek meg.
„Annyira különleges a mi rivalizálásunk, hogy mindig is szerettem volna kipróbálni, milyen érzés Rafával egy oldalon játszani. Túl gyakran láttam elsuhanni magam mellett a borzalmas tenyeresét ahhoz, hogy ne próbáljam ki, milyen az, amikor ez nekem is jó” – mondta Federer hétfőn a Laver-kupa ünnepélyes sajtóbemutatóján.
Ők ketten legutóbb január végén találkoztak, akkor Federer az Australian Openen epikus döntőt követően öt szettben nyert spanyol vetélytársa ellen.

(Sport TV)