A Real 42 meccs óta mindig betalál • SportTV

A Real 42 meccs óta mindig betalál

2017. 02. 21. 16:44    
Olvasási idő: 2 perc

Már megszokott rovatunkban a két Clásico-csapat szereplésének statisztikai érdekességeit gyűjtjük kisebb csokorba.

+ Álvaro Morata (képünkön) vezető gólja az Espanyol ellen egy Real-klubcsúcs felállítását jelentette. A madridiak sorozatban 42. tétmérkőzésükön is szereztek legalább egy gólt, ilyen hosszú szériára a klub 115 esztendős történetében nem volt még példa.
o A korábban sokszor a cserepadra szoruló csatár 7. bajnoki gólját érte el az idényben, tavaly a Juventusban ugyanennyit szerzett a Serie A-ban.
= A visszatérő Gareth Bale 13 perccel pályára lépése után szerzett gólt. Ez volt a 8. gólja a bajnokságban, 1321 percnyi játék után, azaz átlagban 165 percenként talált be a LaLigában a 2016–17-es idényben.
+ A Real 98-adszor győzte le az Espanyolt bajnokin, egyetlen csapatot sem vert meg ennél többször. Ugyancsak a legtöbb gólt is a barcelonaiak kapujába lőtte a királyi gárda a LaLigában, szám szerint 367-et.
o A Guardiola-korszak első 162 mérkőzésén 118 győzelmet aratott és 411 gólt szerzett a Barcelona. Luis Enrique vezetésével ugyanennyi meccsen 123 győzelem és 457 szerzett gól a summa.
+ A Barcelona kezdő csapatában csupán egyetlen spanyol játékos futott ki a pályára. Erre a klub 118 évet, ebben 4250 mérkőzést felölelő históriájában korábban nem akadt példa.
o 23 forduló (igaz, a Real csak 21-szer játszott) után a LaLiga „kanadai táblázatának” élcsoportja: Luis Suárez 26 „pont” (18 gól+8 gólpassz), Messi 23 (19+4), C. Ronaldo 17 (14+3), Griezmann 15 (9+6)
= A Leganés egyenlítő góljának szerzője, Unai López élete első LaLiga-találatát érte el. Előtte újonc csapat színeiben az Almería játékosa, Trujillo talált be a Camp Nouban a hazaiak hálójába.
+ Ennél később (89 perc 10 másodperc) még nem szerzett győztes gólt hazai pályán 11-esból a katalán óriás.
o Messi egyébként a két csapat első meccsén is szerzett két gólt, az egyiket szintén 11-esből. A Barca legutóbbi 8 tizenegyesét gólra váltotta, az elmúlt években ez nem volt jellemző a katalán csapatra.
= 17 esztendeje, a Málaga 2–1-es győzelme óta nem vitt el abban az idényben újonc csapat pontot a Camp Nouból. Most a Leganés 50 másodperc + egy hosszabbításnyira volt ettől. Győztesen egyetlen újonc távozott a katalán stadionból elsőre: a Villarreal 1998 decemberében, 3–1-es sikerével.

„Nemzetközi" Granada

A sok-sok kölcsönjátékost foglalkoztató Granada az első klub a LaLiga históriájában, amely 11 különböző nemzetet képviselő játékost állított a kezdő csapatába. A Betis elleni együttes a következő felállításban rajtolt: Ochoa (mexikói) – Foulquier (francia), Hongla (kameruni), Ingason (izlandi), G. Silva (uruguayi), Litri (spanyol) – Agbo (nigériai), Wakaso (ghánai), Andreas Pereira (brazil) – Carcela (marokkói), Ramos (kolumbiai).
Legalább a kispadon azért jelen volt a „duplázás” – a csapat mestere ugyanis szintén spanyol, Lucas Alcáraz.