Agüero duplája többet ért • SportTV

Agüero duplája többet ért

2017. 02. 22. 15:24    
Olvasási idő: 3 perc

A nyolcaddöntő harmadik napja a gólok tömegéről marad emlékezetes. A két találkozón összesen 14 gól született, ennél többet egy játéknapon a rájátszásban csak 2008. március 10-én szereztek a csapatok – négy mérkőzésen! A Manchester City–Monaco 8 góljánál csak egyetlen rájátszásmeccs hozott több találatot, a 2005. március 8-i Lyon–Werder Bremen 7–2-es összecsapás

MANCHESTER CITY–AS MONACO 5–3

+ Az eurokupák összes eddigi 5-3-as első meccse alapján a City esélye a továbbjutásra 60%, a Monacóé 40%.
o A Man City mentett ebben az idényben legtöbbször vesztett állásból mérkőzést a BL-ben, összesen ötöt (2 győzelem, 3 döntetlen)
= A manchesteriek első találata volt a 200. gól, amelyet a Monaco z eurokupák történetében eddig kapott.
+ Öt gólt európai kupameccsen már hatodik alkalommal szerzett a City. Ennél többet sosem, azaz klubcsúcs-beállítás történt kedd este a City of Manchester Stadionban.
o A Monaco másodszor kapott 5 gólt európai kupameccsen. Először 1981-ben hazai pályán történt ez meg a piros-fehérekkel, akkor hazai pályán kaptak ki 5–2-re a Dundee Unitedtől az UEFA-kupa első fordulójában, 1981 szeptember 18-án.
= Sergio Agüero duplájával 27 gólnál tart, s ezzel a második helyre szorította le Hernán Crespót az argentin játékosok örök BL-góllistáján amelyet természetesen Leo Messi vezet 93 találattal.
+ Agüero első találata volt a Man City 200. találata az európai kupák históriájában.
o Kylian Mbappé lett a Monaco történetének legfiatalabb európai gólszerzője. A tehetséges ifú 18 éves és 63 napos volt kedden, David Trézéguet rekordját döntötte meg, aki 20 éves és 7 napos korában talált a Lierse SK kapujába talált be kétszer 1997. október 22-én.
= Mbappé a második legfiatalabb francia BL.-góllövő, nála ifjabban, 17 éves 352 naposan csak Karim Benzema szerzett gólt a Rosenborg ellen 2005. december 6-án. Ugyanígy második legfiatalabb a BL kieséses fázisában a kapuba találók közül, az első itt Bojan Krkic (Barcelona, a Schalke ellen, a 2008-as negyeddöntőben).
+ A fiatal csatár már a pályára lépésekor is rekorder lett: ő a legfiatalabb a BL-ben pályára lépő Monaco-futballisták közül. Almamy Touré csúcsát döntötte meg, aki 18 éves 303 napos korában szerepelt az Arsenal ellen 2015. február 25-én.
o Mbappé a negyedik legifjabb francia játékos, aki fellépett a BL-ben, Adrian Rabiot (17 év 217 nap), Karim Benzema (17 év 352 nap) és Armand Traoré (18 év 50 nap) után.
= Radamel Falcao 7. és 8. góljával a második helyre lépett előre a kolumbiai gólszerzők örök BL-listáján, amelyet Jackson Martínez vezet 13 találattal.
+ Falcao első ízben volt vesztes csapat tagja a BL-ben olyan meccsen, amelyen gólt szerzett. Egy kétes dicsőségű rekordot is elért: ő az első, aki két 11-est is kihagyott ebben a BL-szezonban.

BAYER LEVERKUSEN–ATLÉTICO MADRID 2–4

+ Az Atlético esélye a továbbjutásra az összes eddigi eurokupa-meccs alapján 96.8%, szemben a Leverkusen 3.2%-ával.
o Ezen a mérkőzésen több gól született, mint a korábbi négy Bayer–Atleti BL-találkozón összesen.
= Az Atleti először nyert idegenben BL-meccset a kieséses fázisban 2014. április 30. óta, amikor a Chelsea-t a Stamford Bridge-en 3–1-re megverte az elődöntőben. Ekkor szerzett először egynél több gólt is ebben a szakaszban.
+ Másodszor szerzett az Atlético négy gólt idegenben BL-meccsen, az első „áldozat” a Widzew Lódz volt 1996. szeptember 25-én.
o A matracosok őrzik veretlenségüket azokon a meccseken, amelyeken egynél több gólt kaptak egy kieséses párharc első találkozóján.
= Egyetlen egyszer szerzett gyorsabban kétgólos előnyt az Atlético a keddinél (25. perc): az Austria Wien ellen 2013. október 22-én már a 20. percben vezetett 2–0-ra, végül 3–0-ra nyert.
+ Antoine Griezmann először szerzett idegenben BL-gólt a Bayern elleni tavalyi elődöntő müncheni találata óta.
o Csak Messi (7) és Ronaldo (6) lőtt több első vezető gólt a BL elmúlt két idényében Saúl Nigueznél, akinek ez volt az ötödik.
= Kevin Gameiro az első Atleti-játékos, aki normál játékidőben 11-esből betalált Griezmann 2016. április 13-i sikeres lövése óta, véget vetve egy három rontott büntetőből álló sorozatnak.
+ Fernando Torres 20. BL-gólját szerezte, ezzel a l3. legeredményesebb spanyol játékos lett a sorozatban. Csak Raúl (71) és Morientes (33) szerzett több gólt nála a BL-ben.
o Torres másodszor szerzett gólt csereként beállva a BL kieséses fázisában. Korábban a Chelsea játékosaként talált be így a Barcelonának a 2012-es elődöntőben.
= Szefan Szavics az Atlético harmadik Bajnokok Ligája-öngólosa. Először Luis Perea a Chelsea ellen 2009-ben, másodszor Toby Alderweireld a Zenit ellen 2013-ban iratkozott fel a csíkosak „öngól-listájára”.
+ A Leverkusen első ízben veszített hazai pályán BL-meccset a Monaco elleni 2014. november 26-i 0–1 óta.
o A Bayer először lőtt egynél több gólt a rájátszásban, mióta a 2002-es elődöntőben 2–2-re végzett a Manchester United ellen.
= A Leverkusen a második csapat az idei kiírásban, amely javára két öngólt jegyeztek az ellenfelek (Szavics előtt az előző De Sanctis, a Monaco kapusa volt). Az első „dupla kedvezményezett” az FC Köbenhavn volt, amely ellen a bruges-i Denswil és Mechele is betalált saját kapujába.
+ Kai Havertz 17 évesen és 255 naposan a második legfiatalabb német játékosként lépett pályára Bajnokok Ligája-találkozón. Nála fiatalabb csak Julian Draxler volt, amikor a Schalke színeiben 17 éves 226 naposan szerepelt 2011. május 4-én a Manchester United elleni 1–4-es mérkőzésen.