Már Acapulco is kép(b)en • SportTV

Már Acapulco is kép(b)en

2017. 03. 01. 07:36    
Olvasási idő: 2 perc

Mivel Acapulcóban is teniszzsenik lépnek pályára, a dubaji torna meccsei közé a mexikói 500-asról is „becsempésszük” a sztárokat…

Mivel az időeltolódás miatt Mexikóban éjszaka játszanak, s nem szeretnénk lemaradni a legfontosabb történésekről. Novak Djokovics a világrangistán 62. szlovák Martin Klizannal játszik, meccs előtti örök mérlegük 2–0 a szerb zseni javára. Rafa Nadal ellenfele még jobb játékos lesz, Mischa (eredetileg Mihail) Zverev, kettejük korábbi egyetlen meccsét a spanyol nyerte, kétszer 6:1-re, idén Brisbane-ben. Djokovics mérkőzését csúsztatva láthatják, a két dubaji találkozó közül a gyengébbnek ígérkező Daniel Evans (angol)–Gael Monfils (francia) találkozó idejében, utána Nadal találkozója is a képernyőre kerül a Sport1-en, magyar kommentálással az éjszakai, illetve hajnali eredeti hangalámondásos közvetítés után.

Dubajt sem hanyagoljuk persze, 11-kor élőben kapcsoljuk az emírségeket, ahonnan egy spanyol házi rangadót láthatnak, Roberto Bautista Agut (6. kiemelt, a világranglistán 16.) és a rutinos, 33 esztendős Fernando Verdasco (vlr.: 35.) között. A két versenyző eddig 3-szor mérkőzött egymással a Touron, Verdasco 2015-ben Hamburgban két szettben, tavalyelőtt a queensi tornán döntő játszma, rövidítésben nyert, a kettő között 2014-ben a madridi 1000-esen Bautista volt a jobb, döntő szettes küzdelemben.

A délutáni etapban a két szuperklasszis ragad ütőt. 4-től a világelső Andy Murray lép pályára egy újabb spanyol, Guillermo García López (vlr.: 97.) ellen. Korábban háromszor mérkőztek meg, de a legközelebbi összecsapásuk is már ötéves. 2009-ben Queensben a skót két sima szettben nyert, 2011-ben az ausztrál openen a második körben Murray úgy győzött három játszmában, hogy a spanyol összesen 4 játékot nyert ellene. 2012-ben viszont García-López volt a jobb, az Indian Wells-i 1000-esen két szettben győzött. Utána Roger Federer fejezi be a napot Jevgenyij Donszkoj (vlr.: 116.) ellen. A 26 esztendős orosz ugyan az előző körben tapasztaltabb honfitársát, Juzsnijt verte ki, ám ez nem jelenti azt, hogy ne ő lenne a következő, akit a svájci maestro először győz le. Mert hogy korábban még nem talákoztak az ATP Touron… (Federer meccsét nem biztos, hogy végig – ha Murray sokat küszködik előtte, lehet, hogy egyáltalán nem – tudjuk adni, a rá következő DFB-kupamérkőzés miatt!)

Sport1 11:00 ATP 500-as torna, Dubaj, 2. forduló (Bautista Agut–Verdasco), majd ATP 500, Acapulco, 1. forduló (Djokovics–Klizan, felvételről, kommentátor: Fülöp László, szakkommentátor: Taróczy Balázs), utána ismét Acapulco (Nadal–M. Zverev, felvételről – kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Köves Gábor)
Sport2 16:00-tól, Dubaj, 2. ford, (Murray–García-López, majd esetleg: Federer–Donszkoj – kommentátor: Matuz Krisztián, szakkommentátor: Taróczy Balázs)