Pick: Zágráb-ismétlést Szegeden! • SportTV

Pick: Zágráb-ismétlést Szegeden!

2017. 03. 04. 08:26    
Olvasási idő: 3 perc

Roppant erős a szombati kínálatunk a sporttévén a futballon kívül is: két férfikézilabda-kupameccs mellett folytatjuk a darts UK Open-közvetítésünket és nem maradunk le az egész héten nyomon követett két 500-as tenisztorna fináléjáról sem.

GRUNDFOS-TATABÁNYA–KIF KOLDING

A kézilabda EHF-kupa csoportkörének 3. mérkőzésén a dán KIF Kolding lesz a Tatabánya ellenfele. Az 59 ezer lakosú kikötőváros piros-fehér csapata 14-szer nyerte meg hazája bajnokságát és emellett 7-szeres kupagyőztes. A kék-fehérek szombaton 15 órától ismét a győri Audi Arénában fogadják neves ellenfelüket, amely egy igazi nemzetközi gárda, tele jobbnál jobb idegenlégiósokkal. Közülük két spanyol, a Szegedből igazolt a skandináv gárdához. Garcia Robledo pedig a Magdeburg ellen pályára is lépett és két gólt jegyzett. Ám rajta kívül is válogatottak egész sora erősíti a Koldingot. Orosz a jobbátlövőjük, brazil a jobbszélsőjük, hogy a hazai kiválóságokat már ne is említsük. Azaz legalább olyan erős együttes, mint a Magdeburg… „Ahhoz, hogy bravúrt érjünk el, a legjobban az igazi hazai pálya hiányzik majd. Csodák persze a sportban is léteznek, ám nekünk ehhez egy nagyon jó napot kellene kifognunk, amikor mindenki száz százalékon teljesít. Mivel mi elsősorban a bajnokságra koncentrálunk, minden egyéb jó „részeredmény” plusznak számít. Mi még csak most fizetjük meg a tanulópénzt, most járjuk az európai kézilabda iskoláját. Ennek ellenére, mindent elkövetünk annak érdekében, hogy szurkolóinknak egy szép délutánt szerezzünk a Rába partján” – nyilatkozta a klubhonlapnak, a tatabanyahandball.comnak a csapat edzője, Vladan Matic.
Két játéknap után a C-csoportban a dánok a német Magdeburggal együtt 3-3 ponttal az élen állnak, a 2 pontos Tatabánya és a pont nélkül álló izraeli Maccabi Tel-Aviv előtt.

MOL-PICK SZEGED–PPD ZAGREB

A férfi kézilabda BL második fordulójában, még októberben, fontos győzelmet aratozt a Szeged a Zagreb otthonában. Akkor remek játékkal győzött a Pick 26–24-re, történelme során először a horvát fővárosban. A legeredményesebb szegedi játékos Mario Sostaric volt hat találattal, de Szergej Gorbok, Jonas Källman és Sandro Obranovic is öt-öt gólig jutott. Két héttel azután menesztették a horvát együttes kispadjáról Veszelin Vujovicsot, akinek a helyét az 52 éves Silvio Ivandija vette át. Így mindenképpen egy megváltozott Zagreb látogat szombaton Szegedre, amelynek egyik legjobbja, a horvát válogatott irányító Domagoj Pavlovic felépült hosszantartó sérüléséből.
A zágrábiak tizenkét lejátszott mérkőzés után három győzelemmel, egy döntetlennel és nyolc vereséggel a kiesést jelentő hetedik helyen állnak. Van esély azonban még a továbbjutásukra, mivel a Celje csak két egységgel előzi meg őket, valamint egy meccsel többet játszottak és az utolsó körben éppen egymás ellen lép pályára a szlovén és horvát gárda. A Zagreb házi góllövőlistáját Stipe Mandalinic vezeti hatvan találattal, míg Horvat negyvenkétszer, Markovic és Vori pedig harmincnégyszer voltak eddig eredményesek a BL-ben.
A Szeged célja továbbra is a 3. hely megszerzése, amelytől kielcei vereségével kissé távolabbra került Carlos Pastor edző együttese, de a lengyelek 3 pontos előnye még nagy szerencsével ledolgozható, Ehhez azonban óhatatlanul kell a Zagreb ellen ismét mindkét pont megszerzése…

Fotó: EUROPRESS/AFP

Fotó: EUROPRESS/AFP

MURRAY: NEM SZERENCSÉTLEN A 13-AS

Andy Murray, a világelső a nála 4 évvel idősebb. Sokadvirágzását élő Fernando Verdasco ellen vívja a dubaji 500-as torna fináléját. A spanyol veterán nem is élvezett kiemelést, mégis végigverekedte magát a mezőnyön, előbb Andreas Seppit, majd a honfitárs Roberto Bautista Agutot. Utána Gael Monfils, végül a holland Robin Haasét legyűrve jutott be élete 22. ATP-tornadöntőjébe. Nem győztes típus, az eddigi 21-ből kétszer annyit veszített el, mint amennyit megnyert. Az ellenfél Andy Murray éppen fordítva: neki 66 fináléja volt eddig, 44 győztes és 22 vesztes. Egymás ellen 13-szor játszottak eddig, ebben volt négy GS-tornamérkőzés is. A Roland Garroson és Wimbledonban a skót nyert, az ausztrál openen 2007-ben ugyancsak, 2009-ben viszont felejthetetlen ötszettesben Verdasco. Az volt az egyetlen sikere Murray 12 diadalával szemben. (Ezekből az egyik döntő mérkőzés volt, Szentpétervárott 2007-ben 6:3, 6:2-re nyert a brit.) A világelső tehát összesen 12 győzelmet számlál a hispán ellen és nem babonás – a 13.-ért indul harcba Dubajban, ahol edig még sosem sikerült a trófeát elnyernie.

A dubaji döntőt csatornáink rendkívüli zsúfoltsága miatt felvételről tudjuk megmutatni 18:15-től a Sport2-n. Ugyanezen a csatornán láthatják majd az acapulcói finálét (Querrey–Cilic vagy Nadal – aki akarja, megnézheti a Sport1-en 12:30-tól) vasárnap hajnali 4-től, eredeti kommentárral. (Ezt a mérkőzést vasárnap 11:30-tól magyar hangalámondással megismételjük.)

Sport1 14:45 Grundfos-Tatabánya–KIF Kolding férfi kézilabda EHF-kupa C-csoportmérkőzés (kommentátor: Matuz Krisztián, szakkommentátor: Marosi László, riporter: Barsi Gergely, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila)
Sport1 17:00 MOL-Pick Szeged–RK PPD Zagreb férfi kézilabda BL B-csoportmérkőzés
(kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Juhász István, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Petur András, szakértő: Borsos Attila)

Brit és holland csúcsderbik

Az első ízben közvetített darts UK Open mezőnye az első nap után 32 fősre csökkent. Szombaton délután a nyolcaddöntőbe jutásért folytatódik a küzdelem, este már egy fordulóval tovább jutva már csak nyolcan maradnak állva. A délutáni programban a fő táblánál (amelyről a tv-közvetítés folyik) a következő párosításban játszanak a versenyzők: Mark Webster (walesi)–Daryl Guerney (angol), Benito van de Pas (holland)–Alan Norris (angol), Raymond van Barneveld–Ron Meulenkamp (mindkettő holland), Dave Chisnall (angol]–Peter Wright (skót). Ebben a szakaszban is a mérkőzések 10 nyert legig tartanak.

DARTS UK OPEN. Sport2 13:30-tól: a 16-ba jutásért (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba, szakkommentátor: Vereczkey Lajos), 20:00-tól: nyolcaddöntő (kommentátor: Fülöp „180” László, szakkommentátor: Vereczkey Lajos).