Folytassátok, magyar lányok! • SportTV

Folytassátok, magyar lányok!

2017. 03. 05. 08:56    
Olvasási idő: 2 perc

Kézilabdás női BL-csapataink remek sorozatban vannak, ebben a naptári évben még nem veszítettek mérkőzést az elitligában. Minden remény megvan arra, hogy ez a széria vasárnap is sértetlen marad.

THÜRINGER HC–FTC RAIL CARGO–HUNGARIA

A hétközi bajnoki döntetlen az ETO ellen is mutatja: a Fradi kirobbanó formában van. A német csapatot hazai pályán – már a felújított saját csarnokban – nyolc góllal győzte le Elek Gábor együttese. A zöld-fehérek csapatából 12(!) játékos osztozott a 32 gólon, Hornyák, Snelder, Schatzl és Szicsánszki is 4-4 gólig jutott. Ha a mieink érvényesítve a papírformát, ismét legyőzik az 1. csoport utolsó előtti helyezettjét, akkor a már biztos továbbjutás után már azt is elmondhatnák magukról, a 2. helynél rosszabbon már nem is zárhatnak a csoportselejtező végén. Erre aligha számított bárki is a BL tavaly őszi rajtjánál!

GYŐRI AUDI ETO KC–TEAM ESBJERG

A győri „világválogatott” npra pontosan egy hónapja hat góllal, 32–26-ra győzte le Dániában vasárnapi ellenfelét. Az esbjergi meccsen Görbicz Anita (képünkön) igazi világklasszis módjára 11 góllal szórta meg a házigazdákat, de Amorim (6), Groot és Mörk (5-5) is jócskán kivette a részét a góltermelésből. Az Audi Arenában sorra kerülő visszavágón ismét több gólos győri siker várható amely ha bekövetkezik, akkor az ETO a rázósnak ígérkező larviki visszavágó eredményétől függetlenül megszerzi a 2. csoport elsőségét. Ami a jelen állás szerint mondjuk egy Metz elleni negyeddöntőt jelentene, amelyet ha komolyan vesz Ambros Martin együttese – márpedig eddig minden feladatát komolyan vette – , nem lehet akadálya az ismételt részvételének a budapesti Final Fouron.

Sport1 13:30 Thüringer HC–FTC Rail Cargo-Hungária női kézilabda BL, 1. csoport-mérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Tóth Tímea, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila)
Sport1 16:30 Győri Audi ETO KC–Team Esbjerg női kézilabda BL, 2. csoport-mérkőzés
(kommentátor: Matuz Krisztián, szakkommentátor: Pigniczki Krisztina, riporter: Takács Rita, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila)

PL-rangadó az elődöntőért

A darts UK Opent nem hiába hasonlítják az FA-kupához, itt is a kicsik „aprítják” a nagyokat , vagy azok egymást verik ki a kiemelés nélküli, nyílt sorsolás eredményeként. Így fordulhat elő, hogy a sportág elitjét jelentő Premier League tízes mezőnyéből csupán hárman jutottak el a legjobb nyolc közé Mainheadben. (Ketten nem indultak, öten kiestek az eddig vezető úton.) Ráadásul hármuk közül egy biztosan nem juthat el az elődöntőbe, mert a kétszeres korábbi győztes Raymond van Barneveld (2006, 2007) és Peter Wright, az első kiemelt és a legutóbbi két év vesztes döntőse egymás ellen mérkőzik. A délutáni negyeddöntő két részben kerül a Sport2 adásába, a meccseket 10 győztes legig játsszák. Az esti elődöntők és a finálé megnyeréséhez viszont már 11 leget kell nyernie a győztes játékosnak.

DARTS UK OPEN. Sport2 13:30-tól (élő) és 18:15-től (felvételről): negyeddöntő (kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd), 20:00-tól: elődöntő és döntő (kommentátor: Fülöp „180” László, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd).
A negyeddöntő párosítása:
Kim Huybrechts (belga)–Alan Norris (angol) – örök mérlegük: 3–0–5
Ian White (angol)–Gerwyn Price (walesi) – öm.: 5–0–0
Simon Whitlock (ausztrál)–Daryl Gurney (észak-ír) – öm.: 2–0–5
Peter Wright (skót)–Raymond van Barneveld (holland) – öm.: 5–0–8