Grimsbö, Görbicz és Sierra is dobogós • SportTV

Grimsbö, Görbicz és Sierra is dobogós

2017. 03. 06. 08:40    
Olvasási idő: < 1 perc

Kari Grimsbö a mögöttünk hagyott BL-fordulóban a legnagyobb védéseket bemutató EHF-rangsorban az 1. és a 3. helyet csípt meg a nőknél, míg a férfiaknál José Manuel Sierra második lett és bekerült a forduló válogatottjába.

Ahogy vasárnap késő esti Facebook-posztunkban jeleztük, ha Kari Grimsbö, a Győri Audi ETO KC kapusa ezzel a védéssel nem nyeri meg a BL-kör legszebb védéséért zajló versenyt, akkor semmivel.

Nos, megnyerte (a teljesség kedvéért, az Esbjerg ellen Karlsson hetesét, majd duplázását fogta meg), de ennél is többet tett. Nem egészen negyedóra alatt nem csupán a lista első, de harmadik helye is az övé lett, köszönhetően Toft Hansen ziccere hárításának.

A kapusok között amúgy is jól álltak a magyar csapatok, hiszen a férfiaknál José Manuel Sierra, a MOL-Pick kapusa szintén egy hetes+ziccer kombinációt adott elő, amivel második lett. Amolyan bónuszként, a PPD Zagreb elleni 40 százalékos hatékonyságával még a forduló válogatottjába is bekerült, sőt, akár a forduló játékosa is lehet.

A gólszépségversenyből sem maradtak ki a fiúk-lányok! A szegedi Balogh Zsolt az Obranovic passzából összehozott kínai figurával az ötödik lett, míg a győri Görbicz Anita a talpról eleresztett, a léc alá vágódó labdájával a harmadik.

(Sport TV)

A Sport1-en 20 órától a Harmadik Félidőben részletesen elemezzük a kézilabda BL eseményeit.