Szeged: cél a csoport 3. helye • SportTV

Szeged: cél a csoport 3. helye

2017. 03. 08. 08:38    
Olvasási idő: 2 perc

Két olyan találkozót rendeznek szerdán a férfi kézilabda BL-ben, amelyek sorsdöntőek mindkét az A-, illetve a B-csoport 3-5. helyének szempontjából. Nálunk mindkettőt láthatják, előbb a Flensburg schaffhauseni, majd a Szeged frankfurti vendégjátékát az RN Löwen ellen.

FLENSBURG–SCHAFFHAUSEN

Az A-csoportban ez a találkozó egészíti ki a táblázatot az utolsó előtti forduló zárásaként. A papírforma sima hazai győzelmet ígér, de ne feledjük, múlt csütörtökön a Telekom Veszprém is kínkeserves, egygólos győzelmet aratott a svájciak ellen, igaz, idegenben. Ha a Flensburg-Handewitt az esélyeknek megfelelően győz, pontszámban beéri, és egymás elleni döntetlenjük miatt gólkülönbséggel meg is előzi a bakonyiakat (+17 a gólkülönbsége a meccs előtt, míg a Telekomé csak +10). Ez esetben Nagy Laciéknak a szombati, Flensburg elleni záró csoporttalálkozón (Sport1 17:00) nem elég a döntetlen (csak a 24 gólszám alatti), nyerni kell a német rivális ellen a 3. hely megszerzéséhez. Tehát szurkoljunk Császár Gáboréknak, hátha a svájci együttes magyar irányítója vezérletével elcsíp legalább egy pontocskát a Handewittől!

RN LÖWEN–MOL-PICK SZEGED

A szegedi együttes legnehezebb idei feladata előtt áll. Igaz, játszott már a Löwennél egy szinten álló Vardarral és Kielcével is, de azok után még volt javítási lehetőség, most nincs! Ennek – és a szombati Kielce–Breszt mérkőzésnek – a függvényében a szegedi együttes a 2-5. hely bármelyikét is elfoglalhatja a B-csoport végleges táblázatán. Az elsődleges feladat a Rhein-Neckar idegenbeli legyőzése lenne, amely nem példa nélküli a BL-históriában, hiszen két éve 34–30-ra már sikerült a Szegednek. (Igaz, tavaly meg 35­–30-ra kikapott az RN-től Németországban.) Az őszi 28–28-as találkozón Szegeden a mieinktől Gorbok, a vendégektől Schmid szerzett 6-6 gólt.
A Löwen hat hazai BL-találkozójából az idényben négyet is csak egy-egy góllal nyert meg, viszont 3-mal verte meg a Kielcét, míg a Vardartól kikapott. A MOL-Pick idegenben nyert Zágrábban, Celjében és Kristianstadban, kikapott viszont Szkopjében, Bresztben és Kielcében. Ha már folytatódik az iksz nélküli sorozat, inkább a győzelmek haladják meg a vereségeket, mint fordítva… A győzelem egyébként minimum a 3. helyet jelentené Carlos Pastor együttesének, amely szerencsés esetben 2. is lehetne, ha a Kielce otthon nem szerezne pontot a fehérorosz bajnok ellen. Ám ez a „ha” csak a szegediek frankfurti sikere esetén „játszik” igazán. Szurkoljunk tehát ismét, hogy szombaton újra szurkolhassunk a kékek minél előkelőbb helyezéséért!

Sport2 18:30 SG Flensburg-Handewitt–Kadetten Schaffhausen férfi kézilabda A-csoportmérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila)
Sport2 20:30 Rhein-Neckar Löwen–MOL-Pick Szeged
férfi kézilabda B-csoportmérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila)