Van Gerwen visszatér Glasgow-ban • SportTV

Van Gerwen visszatér Glasgow-ban

2017. 03. 09. 08:43    
Olvasási idő: 2 perc

A hatodik játéknap fő híre, hogy visszatér a körforgásba a világelső Michael van Gerwen, aki hátsérülése miatt kihagyta az elmúlt heti exeteri fordulót és a hét végi UK Opent is. Ez utóbbit mi is közvetítettük a Sport1-en és a Sport2-n, nézőink láthatták, amint Peter Wright szinte végig söpörve a mezőnyön, megszerezte első „tévés címét”. (Így hívják a sportágban a nem csupán streamen, hanem normál tv-adókon közvetített, nagyobb szabású tornákat.)
Van Gerwen a visszatérését saját honlapján jelentette be. „Nagyon szerettem volna részt venni a múlt heti exeteri fordulón és az UK Openen. A szívemre hallgatva elmentem volna, mert imádok játszani és győzni, de az eszem azt mondta, inkább az orvosok véleményét elfogadva pihenjek, nehogy később nagyobb baj történjen. Gratulálok Peternek első tévés címéhez, csak szeretném, ha nem szokna túlzottan rá a győzelmekre” – üzente tréfásan a skótnak, akit egyébként az ezt megelőző két UK Open döntőjében egyaránt legyőzött. MVG egyébkét Kim Huybrechtsszel mérkőzik Glasgowban az SSE Hydro csarnokban, ahol tavaly is 10 ezren (!) biztatták a versenyzőket a PL aktuális versenynapján (Wade elleni elmaradt meccsét március 23-án pótolja.)
Természetesen a glasgow-i helyszín különleges Wrightnak is, hiszen az UK Open elnyerése után első ízben hazai pódiumon versenyezhet újra. Az extravagéns skót holtversenyben Taylorral vezeti a PL táblázatát, miután Exeterben szenzációs 119.50-es meccsátlaggal verte meg a kétszeres világbajnok Adrian Lewist. „Különleges volt számonra de most előre kell néznem a Premier League-re, amelyet szeretnék megnyerni az idén. Ám addig nagyon hosszú út vezet. Most erre a hétre kell koncentrálnom, a James elleni rangadóra” – mondta Snake.
A kétszeres világbajnok Gary Anderson is skót, neki is „hazai pálya” Glasgow, ahol az Exeterben kettős győzelemmel a kieső helyről a negyedikre előrelépő Dave Chisnall-lal mérkőzik.
„Különleges élmény nekem minden skóciai fellépés, alig várom, hogy sor kerüljön rá. Dave-nek nagy estéje volt múlt héten, nagyon összeszedett, mégis szeretném legyőzni. Nem rajtoltam valami fényesen, sokat kell dartsoznom, hogy visszatérjen a formám, s hogy visszatérjek a négybe. Sok van még a végéig” – nyilatkozta Anderson.
Az este másik két találkozója egy holland rangadó Jelle Klaasen és az UK Openen Wrightot legjobban megszorongató (csak 10–8-ra kapott ki a skóttól a negyeddöntőben) Raymond van Barneveld között, no meg a stoke-i derbi, amelyet a mester, a 16-szoros világbajnok Phil Taylor vív meg a kétszeres vb-aranyérmes korábbi tanítványával, Adrian Lewisszal. (Ez lesz kettejük 71. hivatalos összecsapása!)

Sport1 20:00 Darts Premier League, 6. forduló (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Vereczkey Lajos)
A program:
Adrian Lewis–Phil Taylor (örök mérleg: 16–2–52, a Premier League-ben: 4–2–14)
James Wade–Peter Wright (öm.: 14–0–13, PL: 1–0–2)
Kim Huybrechts–Michael van Gerwen (öm.: 8–0–19, PL: 0–0–1)
Jelle Klaasen–Raymond van Barneveld (öm.: 6–0–9, PL: 0–0–2)
Dave Chisnall–Gary Anderson (öm.: 4–0–13, PL: 2–0–4)