A Győr csoportgyőztesként győzne • SportTV

A Győr csoportgyőztesként győzne

2017. 03. 12. 08:58    
Olvasási idő: < 1 perc

Tét nélküli rangadót játszik a Győri Audi ETO Norvégiában. Görbiczék elsőségét éppúgy nem fenyegeti veszély, mint vendéglátóik második helyét a BL 2. csoportjában. Ezen a szinten azonban minden meccs presztízscsatának minősül.

A győrieket alighanem bosszantja, hogy hazai pályán éppen egy hónappal ezelőtt csupán 27–27-es döntetlent játszottak a Larvik együttesével. Ez volt az ETO egyetlen pontvesztése hazai pályán, a többi ellenfelét kivétel nélkül legyőzte. Akkor is, most is ellenfélként találkoztak a pályán a Mörk nővérek, akik közül a győri, Nora volt az eredményesebb a magyarországi találkozón 7 góljával, testvére, Thea csupán háromszor talált a győri kapuba. Annál eredményesebb volt a norvégok átlövője, Amanta Kurtovic, aki 10 találattal a találkozó legeredményesebb játékosának bizonyult. Ha őt megfogják most a zöld-fehérek, aligha marad el a győzelem.

A két együttes gyakorta találkozik a legrangosabb kupaküzdelemben. Eddig 2006 óta összesen 17 alkalommal mérkőztek meg, az említett múlt havi remi volt az egyetlen döntetlenjük, a győriek 11, a norvégok öt alkalommal győztek. Legutóbb Görbiczék három éve februárban távoztak győztesen Larvikból, akkor 29–23-ra nyertek. Egye fene, most megelégednénk egy két-három gólos győzelemmel is – már csak a rend kedvéért. Az ötpontos előny csak jobban mutat a táblázaton záráskor, mint mondjuk az egy…

Sport1 17:00 Larvik HK–Győri Audi ETO KC női kézilabda BL 2. csoport-mérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Takács Rita, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila)