Kettős kézisikerre várunk • SportTV

Kettős kézisikerre várunk

2017. 03. 25. 08:12    
Olvasási idő: 2 perc

Két férfi kézilabda-kupacsapatunk is a győzelem reményében lép pályára idegenben. Esetleges sikerével a Grondfos Tatabánya már az EHF-kupa negyeddöntőjében érezhetné magát, a Telekom Veszprém pedig nagy lépést tehetne ugyanehhez a Bajnokok Ligájában.

MACCABI TEL-AVIV–GRUNDFOS TATABÁNYA

A tatabányai együttes a dán Kolding váratlan, de annál örömtelibb kettős legyőzésével „helyzetbe hozta” önmagát. Ha Izraelből is sikerrel, két ponttal térne haza, a záró hazai mérkőzésétől függetlenül már továbbjutónak számítana az új rendszerű, négycsoportos középdöntős EHF-kupában. A két csapat február 8-i, első mérkőzését három góllal (27–24) nyerték meg a mieink, az volt az izraeli együttes legszűkebb veresége. A csoportelső németek például Izraelben 16, otthon 18 góllal verték meg az exszegedi Dragan Djukics irányította együttest. Ha a tatabányaiak kicsit koncentráltabbak lesznek, mint odahaza, aligha lehet kétséges, hogy simán hazaviszik mindkét pontot. Ebben az esetben még a csoportelsőség sem elérhetetlen, igaz, ehhez bravúrral felérő hazai győzelemre lenne szüksége Vladan Matics vezetőedző csapatának a német klassziscsapat SC Magdeburg ellen.

PPD ZAGREB–TELEKOM VESZPRÉM

Minden tényezőt figyelembe véve a veszprémiek abszolút favoritjai a párviadalnak. A két együttes tíz alkalommal találkozott egymással, 6-szor a BL-ben, 4-szer pedig a kevésbé rangos regionális bajnokságban, a SEHA-ligában. Mind a hat Bajnokok Ligája-ütközetet a bakonyiak nyerték meg, a SEHA-ligában viszont tavaly decemberben a zágrábiak bizonyultak jobbnak négy góllal, majd Veszprémben „csak” 3-mal kaptak ki. „Nem lehet abból az eredményből kiindulni, más volt a sorozat, más a tét, de legalább megmutattuk, hogy nem vagyunk teljesen alárendelt szerepben mindig” – mondta Igor Vori, a zágrábiak olimpiai és világbajnok veterán beállója. A papírforma viszont amellett szól, hogy az egyre javuló formában kézilabdázó Telekom már az első találkozón megnyugtató előnyt szerezhet, amelyet csak megtartania kell a jövő heti visszavágón.


Sport1 13:45 Maccabi Castro Tel-Aviv–Grundfos Tatabánya férfi kézilabda EHF-kupa, C-csoportmérkőzés (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet)
Sport1 17:30 PPD Zagreb–Telekom Veszprém férfi kézilabda BL-negyeddöntő, első mérkőzés (kommentátor: Matuz Krisztián, szakkommentátor: Pásztor István, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila)