Íme, a veteránválogatott! • SportTV

Íme, a veteránválogatott!

2017. 03. 27. 10:55    
Olvasási idő: 2 perc

Gianluigi Buffon 40 felé közeledve lejátszotta az ezredik tétmeccsét is. De vajon 35 év felett még kik futballoznak magas szinten? Íme, az aktív „O35-ös” világválogatott!

Gianluigi Buffon, a Juventus és az olasz válogatott kapusa az Albánia elleni vb-selejtezőn 39 évesen lejátszotta az ezredik hivatalos mérkőzését is. Ez adta az ötletet több internetes portálnak ahhoz, hogy összerakja a világ legjobb olyan csapatát, amelyben mindenki legalább 35 éves. Az alábbiakban jöjjön egy veterán válogatott, amelynek tagjai még ma is aktívak.

KAPUS
Gianluigi Buffon (Juventus, olasz):
még 39 évesen is első számú kapus klubjában és a nemzeti csapatban is. Pályafutása legnagyobb sikerét 2006-ban érte el, amikor világbajnok lett a squadra azzurrával.

VÉDŐK
Kolo Touré (Celtic, elefántcsontparti):
hajdan megfordult az Arsenalban, a Manchester Cityben és a Liverpoolban is. Nyert angol bajnokságot és Afrikai Nemzetek Kupáját is.
Andrea Barzagli (Juventus, olasz): Buffonhoz hasonlóan 2006-os világbajnok, 2011 óta ráadásul egy klubban is játszanak. A 35 éves Barzagli a wolfsburgi évek után Torinóban újra kivirágzott.
Patrice Evra (Marseille, francia): a 35 éves balhátvéd Angliában és Olaszországban is megnyert minden hazai klubtrófeát, mi több, az MU-val még a Bajnokok Ligáját is.

KÖZÉPPÁLYÁSOK

Fotó: EUROPRESS/AFP

Fotó: EUROPRESS/AFP


Xabi Alonso (Bayern München, spanyol):
már csak pár hónapig lehet aktív futballistaként tekinteni rá, aki a Liverpoollal és a Reallal BL-t, a spanyol válogatottal 2 Eb-t és 1 vb-t nyert.
Xavi (Al-Szadd, spanyol): 37 évesen még Katarban bűvészkedik, előtte a Barcelonával és a spanyol válogatottal is minden fontos trófeát begyűjtött. Érthetetlen, hogy miért nincs Aranylabdája.
Andrea Pirlo (képünkön; New York City, olasz): 37 évesen éppen az amerikai nézőket lelkesíti, előtte a Milannal Olaszországot és Európát, a Juventusszal „csak” a hazáját, a válogatottal meg a világot uralta.

CSATÁROK

Fotó: EUROPRESS/AFP

Fotó: EUROPRESS/AFP


Francesco Totti (Roma, olasz): 40 évesen is bírja még a Serie A-ban, élete egyetlen klubcsapatában, a Romában. A „farkasokkal” minden hazai sorozatot megnyert, a válogatottal meg a vb-t.
Aritz Aduriz (Athletic Bilbao, spanyol): 36 évesen is befér a baszk gárdába, a bajnoki gólrekordja tavalyról származik, 20 gól. Az övé a legszerényebb eredménylista, egy spanyol Szuperkupa van rajta.
Zlatan Ibrahimovic (képünkön; Manchester United, svéd): 35 évesen már az ötödik országban hajszolja a bajnoki címet, holland, spanyol, olasz és francia van neki, jöhet az angol. Az MU első számú csatára még ma is.
Dirk Kuyt (Feyenoord, holland): 36 évesen lehet meg az első holland bajnoki címe (török már van neki!), ha a Feyenoord nem omlik össze. A válogatottal vb-ezüstöt és –bronzot is nyert.

(Sport TV)