Tomori Győrben marad • SportTV

Tomori Győrben marad

2017. 03. 29. 12:20    
Olvasási idő: < 1 perc

A korábbi hírekhez képest mondhatjuk, hogy meglepetésre, de Tomori Zsuzsanna végül szerződést hosszabbított a Győri Audi ETO Kc-vel.

Kialakult a Győri Audi ETO KC csapatának végleges, húsz fős kerete a 2017–2018-as szezonra. A felnőtt keret kidolgozásánál kiemelten hangsúlyos szerepet kaptak a klub hosszú távú céljai, melyek megegyeznek az új utánpótlás-koncepció szakmai irányvonalaival és a fiatal tehetségek folyamatos beépítésével is.
A Győri Audi ETO KC 201–/2018-as szezonra kialakított húsz fős kerete Tomori Zsuzsannával lesz teljes. Az 149-szeres magyar válogatott klasszis játékos hosszú sérülését követően tért vissza idén januárban a csapathoz. Mind a játékos, mind a klub nehéz helyzetben volt, hiszen az átigazolási piac sajátosságai miatt kevés ideje maradt Zsuzsannának a bizonyításra. Tomori az eltelt időszakban napról napra egyre jobb formában kézilabdázott, az edzéseken és a mérkőzéseken is bebizonyította a szakmai stábnak, hogy helye van az ETO-ban.
„Tomori Zsuzsanna megmutatta számunkra, hogy a csapat céljai elérésben nagy feladatokat képes végrehajtani. Korábbi döntésünket átgondolva úgy határoztunk, egyéves szerződést kötünk vele, amit örömmel el is fogadott” – nyilatkozta dr. Bartha Csaba klubelnök.
„Nagyon örülök, hogy sikerült megegyeznünk. Nehéz időszakot sikerült lezárnom, és tudom, hogy Győrben a legmagasabb célokért lehet küzdeni. Szeretnék a csapat segítségére lenni idén, és meghálálni a bizalmat a következő évben is.” – mondta Tomori Zsuzsanna.
Két fiatal győri nevelés, Korsós Dorina és Lakatos Rita is hosszabbít a klubbal, de ők a következő idényt kölcsönben töltik, előbbi a Metzingenben, utóbbi Vácott.
További öt, junior korú játékost, név szerint Afentáler Sárát, Binó Boglárkát, Pál Tamarát, Szilovics Fannit és Varga Emőkét a következő szezontól a felnőtt csapathoz emelt az Ambros Martin vezette edzői stáb.

(www.gyorietokc.hu)