Barney-duplával rajtol a playoff • SportTV

Barney-duplával rajtol a playoff

2017. 04. 06. 09:41    
Olvasási idő: 3 perc

Már csak nyolcan játszanak a második körben a 2017-es Premier League-idényben. A második körben első hat állomásán lesz két duplázó játékos, Dublinban Raymond van Barneveldre és James Wade-re vár ez a szép feladat

Március a mezőny “vice-doyenjéé” volt, Raymond van Barneveld négy szép győzelmet aratott egymás után és időlegesen a négy között van, azon a helyen, amelyre csak a maradék mezőny fele érhet oda. A PL-ben is korábban, 2014-ben győztes holland először örök riválisával, a még nála is idősebb Phil Taylorral meccsel, majd a záró találkozót a balkezes angol James Wade-del vívja. “Örülök, hogy így mennek a dolgok. Megnyertem a legutóbbi négy meccsemet, s remélem, legalább egyet nyerek ezen a héten is. Nagy este lesz ez számomra, nagyon készülök rá. A szurkolók mindenütt fantasztikusak, Írországban különösen azok, nagyon szeretem őket. Ez előnyt is jelent nekem, hogy élvezem a játékost, jólesik, hogy Raymond van Barneveldet veszélyesnek tartják az ellenfelek.”

Taylor egy ponttal áll Van Barneveld mögött, ő is két egymást követő győzelem után lép a pódiumra. Ő is tudja, lehet hogy ki-ki mérkőzés lehet kettejük közt a dublini összecsapás. “Rendben vagyok, tizenegy pontom van és a célom, hogy elérjem a playoffot. Ezen kell tovább dolgoznom, minden egyes pont kritikus. Kellemes hely Dublin, különösen örülök, hogy Barney-val játszom. Mindig várom ellene a meccsünket. Azt hittem már a legutóbb, hogy ez lesz az utolsó meccsem ellene, többször csaptam össze vele, mint bárki mással. Ő olyan mint Ronnie O’Sullivan vagy Eric Bristow, különleges, és én nagyon kedvelem ezeket az alkalmakat” – mondta a 16-szoros világbajnok.

Az est nyitó meccsét Wade játssza a listavezető (és címvédő) Michael van Gerwennel. A világbajnok a múlt héten is nagyot alkotott, az idény legnagyobb különbségű győzelmét aratta a Dave Chisnall elleni 7–1-gyel. “Jól érzem magam, vezetem a táblázatot és szeretném tartani a teljesítményemet. Eddig oké volt a szezonom, de még van a tarsolyomban, szeretném tartani a formámat a torna későbbi időszakában. Természetesen most a James elleni meccs van a fókuszban, szeretném az újabb két pontot begyűjteni a remek dublini közönség előtt. Jó emlékeim vannak innen, szeretnék hasonlókat szerezni ismét, és megtartani a formámat” – így a világelső.

Chisnall csak a 8. helyen áll a PL második szakasza előtt, négy ponttal van elmaradva az első négytől, így aztán kulcsmérkőzést vívhat az eddig remeklő Peter Wrighttal. “Masszív este lesz. Remélem, eredményesebb leszek, és egy jó sorozattal nyomást tudok helyezni a többiekre. Nem játszottam túl jól, kicsit frusztrált is a helyzetem, de a sorsom az én kezemben van, nekem kell hoznom az eredményeket” – nyilatkozta Chisnall.

Még egy találkozót játszanak a tizedik körben. Gary Anderson és Adrian Lewis egymást követő két héten újra egymással játszik, múlt csütörtökön Cardiffban a skót kétszeres világbajnok 7–3-ra győzte le az angol kétszeres világbajnokot. “Nagyon elégedett voltam a győzelemmel, a körátlagom is jobb lett, mint amilyenre számítottam, de ez egy másik meccs lesz, és minden akár másképpen is történhet. Ha Adrian formában van, nehéz ellene, márpedig mostanság jól játszik. Mindannyian a legjobb négybe jutásért harcolunk, és minden egyes mérkőzés nagyon fontos” – tekintett előre Anderson.

Sport2 20:00 DARTS PREMIER LEAGUE, 10. forduló, Dublin, 3Arena (kommentátor: Fülöp „180” László, szakkommentátor: Vereczkey Lajos)
A program:
James Wade–Michael van Gerwen
(örök mérleg: 14–0–25, a Premier League-ben: 2–0–6)
Raymond van Barneveld–Phil Taylor (öm.: 17–4–57, PL: 4–4–18)
Dave Chisnall–Peter Wright (öm.: 11–1–9, PL: 2–1–2)
Adrian Lewis–Gary Anderson (öm.: 19–3–27, PL: 3–3–7)
James Wade–Raymond van Barneveld (öm.: 21–4–24, PL: 8–4–6)

Van-e út feljebb, Valencia?

A 30. LaLiga-forduló zárónapjának két meccse közül a Valencia–Celta Vigo találkozó kerül a Sport1 képernyőjére. A Turia-parti egyesületet – a Real és a Barca mögött a legtöbbszörös spanyol bajnok – az ezúttal hosszabb megbízást kapó „tűzoltó” edző, Voro kirángatta ugyan a kiesőzónából, persze, nem csinált rögtön világverő csapatot a denevéresek mostani alakulatából. A jelenlegi 13. helynél azért többre hivatott a gárda, ezt aktuálisan a jól rajtoló, de aztán fokozatosan visszacsúszó Celta ellen kellene igazolnia. A vendég együttes amúgy hármas nyerő sorozatban van, de két vasat tart a tűzben. Az Európa-ligában ugyanis – egyetlen spanyol csapatként – elérte a negyeddöntőt, s a pazar hispán hagyományoknak megfelelően kellene bizonyítania a kupaporondon is. A Valencia egyébként 2014-ben nyert legutóbb a Mestallában a galíciaiak ellen, az azóta eltelt három összecsapásból egy remivel végződött, kétszer a Celta nyert, ezt megelőzően idén januárban a Copa del Reyben, 4–1-re. Többek közt ezért is illene Voro fiainak visszavágni, ha azt akarják, hogy a drukkerek újra visszatérjenek a Mestallába – nemcsak tüntetni, hanem szurkolni is…
Sport1 21:30 Valencia–Celta Vigo, LaLiga 30. forduló (kommentátor: Farkas Norbert)