Győr: irány a Final Four! • SportTV

Győr: irány a Final Four!

2017. 04. 09. 09:17    
Olvasási idő: 2 perc

Ha van a női kézilabda BL negyeddöntői között előre lefutottnak tűnő párosítás, akkor a Metz és a Győri Audi ETO összecsapása az. Ám a biztos favoritok dolga mindig nagyon nehéz…

METZ HANDBALL–GYŐRI AUDI ETO KC

A Bajnokok Ligájában nem létezik olyan, hogy könnyű meccs – jelenleg a negyeddöntőnél járunk, ahol még az eddigieknél is keményebb összecsapásokra kell készülnünk, ráadásul idegenben játszunk először. A Metz jó eredményeket tud felmutatni az elmúlt időszakból, de helyén kezeljük a dolgokat – a legfontosabb, hogy kihozzuk magunkból a legjobbat, úgy szép eredményt érhetünk el” – nyilatkozta Ambros Martín vezetőedző a győriek klubhonlapjának.
A mesternél jobban senki sem ismeri jobban csapatát. Annyi bizonyos, ha a győriek igazán odateszik magukat, nem lehet kétséges, hogy még idegenben is képesek lehetnek előnyt szerezni.
Az idényben egy másik magyar együttes, az FTC már bevette a metzi erődítményt, a Fradi január 28-án 13–14-es félidő után 28–25-re győzte le házigazdáját.
A két együttes öt esztendővel ezelőtt már összetalálkozott a BL-ben A C-csoportban vívott összecsapások közül a győrit 28–23-ra, a metzit 33–24-re nyerték meg a mieink, azaz két meccs összesítésében összesen 14 góllal többet szereztek a franciáknál. Ne legyünk telhetetlenek – mi most tízzel is beérnénk, mondjuk megfelezve az első mérkőzés és a visszavágó között…
Az első mérkőzést a helyszínről kommentálja Petur András és Borsos Attila.

BUDUCSNOSZT–LARVIK

Roppant kiegyenlített csatának ígérkezik a montenegrói és a norvég bajnok összecsapása. A délszláv együttes az elmúlt három esztendőben egyaránt ott volt a Final Fourban, legnagyobb sikerét azonban még a négyes döntő bevezetése előtt, 2012-ben érte el. Akkor az elődöntőben éppen a Larvikot búcsúztatta, nem utolsósoban hazai pályán aratott tízgólos győzelmének köszönhetően. A roppant maszív norvégok most aligha kapnak ekkor verést. Legnagyobb vereségüket ebben a kiírásban az első találkozójukon szenvedték el, öt góllal kaptak ki hazai pályán a szlovén Krim Ljubljanától. Idegenben mindössze egyszer kaptak ki, akkor is a Krimtől, a többi kiszállásukról ponttal vagy pontokkal tértek haza. A mérkőzés után felvételről a negyedik negyeddöntőt is megmutatjuk, amelyen a dán bajnok a macedónt fogadja.

Sport1 16:30 Metz Handball–Győri AUDI ETO KC női kézilabda BL-negyeddöntő, első mérkőzés (kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Tóth Tímea)
Sport1 19:15 Buducsnoszt Podgorica–HK Larvik (női kézilabda BL-negyeddöntő, első mérkőzés (kommentátor: Matuz Krisztián, szakkommentátor: Tóth Tímea)
Sport1 21:15 Midtjylland–Vardar Szkopje (női kézilabda BL-negyeddöntő, első mérkőzés (felvételről, kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Tóth Tímea)