A szkanderbe is beleköt az NFL • SportTV

A szkanderbe is beleköt az NFL

2017. 04. 10. 16:51    
Olvasási idő: 2 perc

Újabb front nyílhat az NFL és a játékosok között. Néhány sportolót ugyanis meg akarnak büntetni, amiért Las Vegasban szkanderversenyen indultak, és ezzel vétettek az NFL fogadásellenes rendelkezéseivel szemben. Ja, hogy közben a liga csapatot telepített a szerencsejáték Mekkájában?…

Ami korábban simán ment az NFL-nek, hogy tudniillik, a játékosoknak megtiltja, bármilyen olyan promócióban részt vegyenek, ami közvetlen vagy közvetett módon kaszinó vagy fogadóiroda népszerűsítését szolgálja, azt manapság azért már jóval nehezebb megvalósítani. Már csak az Oakland Raiders költöztetése miatt is. Ne menjünk messzebbre annál, mint hogy a Raiders új stadionja a híres Mandalay Bay, meg egy sor másik kaszinó árnyékában lesz, és afelől se legyen kétségünk, hogy a franchise meccseire érkezők közül sokan úgy hoznak tető alá egy hétvégét, hogy abban a sporton túl szerencsejáték is lesz. Technikailag persze igaza lesz az NFL-nek, ha azt nézzük, hogy a Raiders nem kaszinóhoz köthető, na de ennyire azért nem lenne szabad hülyének nézni a népet. Főleg, ha tudjuk, Nevada állam az adófizetők pénzéből csak belepakolt vagy 750 millió dollárt az új stadionba.
Az még 2015-ben védhető volt, hogy Tony Romónak le kellett mondania egy vegasi fantasy football-eseményt, mondván az az egyik kaszinó rendezvénytermében lesz. Na de most előjönni azzal, hogy megbüntetnek pár játékost, mert elindultak április 5-9. között egy szkanderversenyen, amit az MGM Grandben tartottak?! Márpedig James Harrison és Maurkice Pouncey (mindkettő Pittsburgh Steelers), Kenny Stills (Miami Dolphins), NaVorro Bowman (San Francisco 49ers), Marquette King és Mario Edwards (Raiders), Patrick Chung (New England Patriots) és az egyelőre visszavonult Marshawn Lynch részt vett a tornán, ami az Államokban a CBS műsorán látható is lesz.
„Ha előre megkérdeztek volna minket, jeleztük volna, ez a fogadásellenes szabályzat egyértelmű megsértésének minősül. Senki sem fordult hozzánk előzetes engedélyezésért” – jelentette ki Joe Lockhart, az NFL kommunikációért és PR-ért felelős alelnöke.
A fenti brigádból Harrison hosszú ideje Roger Goodell komisszárius egyik legnagyobb kritikusa, ő mondta most is azt, hogy ha NFL-csapat lehet Las Vegasban, meg itt idővel Super Bowlt rendeznek (Goodell megígérte!), akkor nekik is szabad szkanderezniük, akár engedély nélkül is.
Ami még a sportszakmát illeti: nem tudjuk, ki nyerte a versenyt, de Harrison képein a bicepszét elnézve, ő speciel ott lehet valahol elöl.

Fotó: instagram.com/jhharrison92/

Fotó: instagram.com/jhharrison92/

(Sport TV)