Újabb csapat padoztatja Romót • SportTV

Újabb csapat padoztatja Romót

2017. 04. 11. 13:52    
Olvasási idő: < 1 perc

A Dallas Mavericks NBA-csapata elbúcsúztatja a város sportlegendáját, az NFL-ben szereplő Cowboys történetének egyik legjobb irányítóját, Tony Romót.

Tony Romo a múlt héten bejelentette a visszavonulását, a Dallas Cowboys a pályán, mérkőzéskeretek között nem tudja most elbúcsúztatni a quarterbacket. Egy major ligában szereplő másik dallasi csapat viszont megteheti ugyanezt! Az NBA-playoffról lemaradó Dallas Mavericks vezetői ugyanis az utolsó alapszakaszmeccsükre szerelést adnak Romónak, aki így minimum a kispadra leülhet a szerda hajnali, Denver Nuggets elleni mérkőzésen.
„Mark Cuban tulajdonossal és a Mavs-szervezettel együtt örülök annak, hogy Dallas egyik legjobb atlétáját és emberét ezzel a különleges élménnyel ajándékozhatjuk meg” – jelentette ki Rick Carlisle, a Mavericks vezetőedzője. A tréner jelezte, a középiskolásként még kosarasként is jeleskedő Romót ugyanúgy kezeli majd, mint az összes többi kerettagot, igaz, nem valószínű, hogy pályára küldi.
A hírek szerint Romo meghívása abból indult ki, hogy a csapat egy ideje már nem számíthat Seth Curryre, és Cuban azt mondta, kellene egy olyan játékos, aki a dobással ellentétben a passzot részesíti előnyben. Romo meg az NFL-ben 14 éves pályafutása során 248 TD-átadással bizonyította, passzolni elsőrangúan tud.
Romo nézőként rendszeres vendég volt a Mavericks meccsein, Cubannal, Carlisle-lal és Nowitzkivel is jó kapcsolatot ápol, most pedig egy napra igazi Maverick lesz. Dallas városában megkezdődik egy felemelő búcsúkörút.

(Sport TV)