Klicsko: én vagyok a Mount Everest! • SportTV

Klicsko: én vagyok a Mount Everest!

2017. 04. 13. 10:09    
Olvasási idő: 2 perc

Vladimir Klicsko szerint nemhogy ő lesz Anthony Joshua, az IBF nehézsúlyú ökölvívó-világbajnokának eddigi legnehezebb ellenfele, de a brit bunyósnak az ő legyőzéséhez körülbelül a Mount Everestet kell megmásznia.

Az eddig sem volt kérdés, hogy Anthony Joshua április 29-én pályafutása eddigi legnehezebb ellenfelével találkozik, midőn megküzd Vladimir Klicskóval az IBF és a WBO nehézsúlyú világbajnoki övéért. A két bunyós a második világháború utáni brit rekordot jelentő 90 ezer néző előtt verekszik majd meg a Wembleyben, és most Klicsko megpróbálta elhelyezni magát Joshua horizontján.
„Előre is elnézést kérek, talán arrogánsnak is hangzik, de példának okáért vegyük a Mount Everestet, a világ legmagasabb hegyét – filozofált Klicsko. – Ez itt van. Hosszú ideje itt van, és még hosszú ideig itt is marad. Meghatározott időszakban lehet megmászni, azt hiszem, két hétig áprilisban. Felmehetsz a tetejére, és elmondhatod, meghódítottam az Everestet. Aztán futhatsz lefelé, mert ledob magáról, ha nem érsz le időben. Sokan meghaltak azok közül, akik elkéstek. Akad, aki megmászta, nem sokan, néhányan meg újra nekiveselkedtek. De a Mount Everest nem mozdult. Még mindig itt van. Akkor most legyőzték a Mount Everestet? Nem, még mindig itt van, és áprilisban újabb életeket vesz el. Én 21 éve kezdtem el profiként bokszolni, és még mindig itt vagyok. Vannak olyan srácok, akik meghódítottak. 21 év, illetve 68 mérkőzés alatt összesen négyen. A többiek nem. A többség nem bírt velem, és a legszebb az egészben, hogy én még mindig itt vagyok, ők meg már nem.”
Klicsko a nagy lamentálás után azt is elárulta, már korábban is különleges bokszolónak találta Joshuát. A britek nehézsúlyú olimpiai bajnoka 2014-ben együtt edzett Vladimirrel, aki akkor a Kubrat Pulev elleni találkozójára készült. „Lenyűgözött a hozzáállásával – ismerte el az ukrán legenda. – Őszintén megmondom, nyers volt, de ő volt az olimpiai bajnok és tényleg jól tartotta magát. A háttérben ült és tanult. Néha csak csendben kell maradni és nézni. Ő pedig mindent megfigyelt. Visszahúzódott, nem sokat beszélt. Figyelt, tanult és kérdezett. Nagyon igyekezett. Teljesen más volt, mint a hasonló életkorú és tapasztalatú sportolók.”

(Sport TV)

A Sport1-en április 29-én 22_45-től élőben közvetítjük az Anthony Joshua-Vladimir Klicsko mérkőzéssel fémjelzett gálát.