Dybalától Ronaldóig parádéztak • SportTV

Dybalától Ronaldóig parádéztak

2017. 04. 13. 15:15    
Olvasási idő: 2 perc

A BL-negyeddöntők a meglehetősen érdekesen alakuló nagy párharcoktól kezdve a rossz bírói ítéleteken át a terror árnyékában hozott döntésekig megannyi témát szolgáltattak, az Út Cardiffba című műsorunkban igyekszünk minden fontos részletet megvitatni.

A Bajnokok Ligája-negyeddöntő két rangadója eléggé eltérő ritmusban zajlott le. Amíg a Bayern München–Real Madrid mérkőzésen mindkét csapatnak volt egy-egy jó 45 perce (a spanyolok nevéhez sokkal prímább második fűződött), addig a Juventus–Barcelona találkozón végig az olaszok akarata érvényesült, még ha Luis Suárez egy-két elhibázott helyzete miatt foghatták is a fejüket a katalánok.
A Bayern-Real olyan meccs volt, amelyen mindkét fél eldönthette volna akár a továbbjutás sorsát is. A Hummels és Lewandowski nélkül felálló bajorok (az adásból az is kiderül, ők mennyire hiányoztak) 1–0-s vezetésüknél, az első félidő végén tizenegyest rúghattak, de Vidal a kapu helyett földkörüli pályára küldte a labdát. Hogy 2–0 után a Bayern hogyan kontrázhatta volna le a királyi gárdát, rejtély marad. Ahogyan az is, mi történik, ha Neuer nem épül fel a sérüléséből. A második félidőben ugyanis alsó hangon négy „százas” ziccert védett ki, a két kapott gólról meg nem tehetett. Zidane is őt okolta, amiért csak egygólos előnyt szerzett a Real. A kapust csak Cristiano Ronaldo tudta mattolni, igaz, ő kétszer, ezzel első játékosként lett meg a 100 gólja az európai kupaporondon. Ezt sem lehet méltatás nélkül hagyni.
A szép szavakból jut majd Dybalának és Buffonnak is, hiszen a Juventus jelentős részben nekik köszönheti a Barca elleni fölényes, 3–0s győzelmét. Tudjuk, persze, hogy a PSG ellen a katalánok mínusz négyről is felálltak, de valamiért az olasz együttesben sokkal több erőt és biztonságot érzünk, mint pár hete a párizsiakban.
És természetesen a toplisták sem maradhatnak ki a műsorból. Kemenes Szabolcsnak alapvetően a legszebb öt védést kellene sorba állítania, de Neuer olyannyira uralta a héten ezt a kategóriát kisajátította magának, és az ő öt legnagyobb parádéját kell rangsolnia. A bírókkal köztudottan mindig aranyos és kedves Bognár György a legnagyobb játékvezetői hibákat szedi elő, míg László Csaba megválasztja a hét gólját – ebben ti is segíthettek neki, ha alább szavaztok.

(Sport TV)

Az Út Cardiffba című BL-magazinunk csütörtökön 18 órától élőben jelentkezik a Sport1-en.