Kettős gyilkosságban nem bűnös Hernandez • SportTV

Kettős gyilkosságban nem bűnös Hernandez

2017. 04. 15. 18:10    
Olvasási idő: < 1 perc

Felmentette az esküdtszék a kettős gyilkosság vádja alól a New England korábbi tight endjét, Aaron Hernandezt. A 27 éves Hernandez nem örülhet felhőtlenül, hiszen korábban már életfogyitglanra ítélték egy 2013-as gyilkosság miatt.

Hernandez ügyében hatnapos tanácskozás után, pénteken hozott döntést az esküdtszék Bostonban. Eszerint nem ő ölte meg Daniel de Abreut és Safiro Furtadót egy utcai lövöldözésben 2012 nyarán, egy évvel azelőtt, hogy megölte volna Odin Lloydot. Az esküdtszék szerint egy 2013-as floridai lövöldözésben is ártatlan.
A vád szerint Hernandez egy éjszakai szórakozóhelyen került szóváltásba a két későbbi áldozattal egy kilöttyent ital majd, majd a klubból távozva autójából nyitott tüzet a két férfira, de ezt nem sikerült bizonyítaniuk. A védelem szerint Hernandez egyik társa lőtt.
Hernandezt szinte napra pontosan két éve, 2015. április 15-én ítélték életfogytiglani börtönre, amiért 2013. június 17-én egy Boston melletti ipartelepen hidegvérrel lelőtte ismerősét, Odin Lloydot.