Egy győzelemre a kupától az SZKA • SportTV

Egy győzelemre a kupától az SZKA

2017. 04. 16. 08:09    
Olvasási idő: < 1 perc

Egyetlen győzelemre került a tavalyelőtti bajnok szentpétervári SZKA a Gagarin-kupa újbóli elnyerésétől.

A Néva-parti város élcsapata eddig mindhárom nyertes meccsén egy góllal bizonyult jobbnak – az egyiken csaknem 35 perces hosszabbításban – a címvédő magnyitogorszki Metallurgnál, a kulcsmeccset az első, idegenben aratott sikerre teljesítették a péterváriak. Akik most is idegenben lépnek pályára azután, hogy a negyedik találkozót követően kínos „lehallgatási ügy” borzolta a kedélyeket.
Ami a döntő eddig négy mérkőzését illeti, minden statisztikában egy picit jobb az SZKA, együttesen ezek adják ki azt az előnyt, amelyet végső trófeagyőzelemre lehet váltani. S ehhez hozzá lehet tenni a szerencsefaktort is, néhányszor Fortuna istenasszony is mintha a szentpéterváriak oldalára állt volna. Ám a szerencse forgandó, ha a nüanszok az ötödik találkozón a Metallurg javára billentik a mérkőzést, meghosszabbodhat a bajnoki finálé. Ha nem, Ilja Kovalcsuk csapatkapitány emelheti idén magasba először a Jurij Gagarin-kupát.

Sport2 14:00 Metallurg Magnyitogorszk–SZKA Szankt-Petyerburg KHL bajnoki döntő, ötödik mérkőzés (kommentátor: Matuz Krisztián, szakkommentátor: Kovács István)