James csúccsal kezdte a playoffot • SportTV

James csúccsal kezdte a playoffot

2017. 04. 16. 12:56    
Olvasási idő: < 1 perc

A Cleveland Cavaliers győzelemmel, LeBron James pedig rekordbeállítással kezdte meg az NBA 2017-es rájátszását

A számos rekordot hozó alapszakasz után a rájátszás első napján is született egy csúcs az NBA-ben: LeBron James aktuális csapatával (sorrendben Cleveland Cavaliers, Miami Heat, Cleveland Cavaliers) sorozatban a 12. alkalommal kezdte győzelemmel a playoffot, amive beállította Shaquille O’Neal vonatkozó csúcsát. James 32 ponttal és 13 assziszttal a Cleveland legjobbja volt az Indiana Pacers ellen 109-108-ra megnyert mérkőzésen. James többek között ilyen látvános kosárral szórakoztatta a publikumot.

A másik oldal vezére Paul George volt, ő 29 pontig és 7 gólpaszig jutott, igaz, benne jócskán maradt hiányérzet. Merthogy a Pacers 10 másodperccel a befejezés előtt a győzelemért támadhatott, a megbeszéltek szerint George-nak kellett volna dobnia, ám őt James és JR Smith „kivette” a játékból. Így aztán CJ Miles magára vállalta a dobást, de hibázott. „Az ilyen helyzetekben az enyém az utolsó dobás. Általában elégedett vagyok, ha a srácok magukra vállalják a dobásokat. De ilyen helyzetekben nekem kell kapnom a labdát” – háborgott George. Mills annyira nem zavartatta magát: „Azt akartuk, hogy Paul hajtsa végre a sorsdöntő dobást. De négy másodperccel a vége előtt az én kezembe került a labda, így rajtam volt a sor. Jól dobram, de sajnos nem találtam be.”
Ki tudja, ha George-hoz került volna a labda, talán még bővebb az alábbi összefoglaló, amely James és George legjobb pillanatait mutatja.

(Sport TV)

A Sport2-n 21:30-tól élőben közvetítjük a Golden State Warriors-Portland TrailBlazers mérkőzést.