Különös tétű magyar BL-rangadó • SportTV

Különös tétű magyar BL-rangadó

2017. 04. 26. 09:19    
Olvasási idő: 2 perc


SZOLNOK–OSC

A vízilabda BL csoportkörének utolsó fordulójából az A-csoport két magyar együttesének rangadóját közvetítjük a Sport2-n szerda este. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a presztízsen kívül (no meg a revánson, hiszen nemrég verte meg a Szolnok a magyar bajnoki elődöntőben az OSC-t…) csak extrém esetben lehet igazi tétje a találkozónak. A magyarázat viszonylag egyszerű, csak rá kell nézni a csoport táblázatára. A listavezető Szolnok (amely már a rajt pillanatában rendezőként tagja volt a budapesti Final Sixnek) 25 pontjával már csoportelső – és ezzel elődöntős –, hiszen az Olympiakosz (22 p.) már csak behozhatja pontszámban, de meg nem előzheti. A 3. helyen az olasz Brescia áll (14. p.) megelőzve a 4. OSC-t (12 p.). Az utolsó körben a két magyar szolnoki csatáján kívül a Brescia az Olympiakoszt fogadja, Itáliában. Azaz a budapesti csapat csak akkor előzhetné meg az olaszokat, ha nyerni tudna a Tisza partján, miközben a már egy ponttal is biztos továbbjutó Brescia (egymás ellenije két döntetlennel – 6–6, 7–7 – is jobb az OSC-nél, mert idegenben több gólt szerzett) otthonában kikap a görögöktől, akik már sem jobbak, sem rosszabbak nem lehetnek másodiknál. Őszintén szólva, ennek az esélye ha nem is nulla százalék, de egy számjegyűnél semmiképpen sem több. Ezzel együtt aki szereti a sportágat, ne hagyja ki a „magyar rangadót” – olimpiai, világ- és Európa-bajnokokat, magyar és külföldi klasszisokat ritkán látni ekkora számban magyar medencébe szállni. Talán csak májusban, a Final Sixen…


ATP 500, BARCELONA


Három mérkőzés kerül előreláthatólag élő közvetítésünkbe szerdán Barcelonából. A találkozók tétje már a nyolcaddöntőbe jutás. Spanyol házi rangadóval kezdünk, amolyan „veterán derbivel”: a 35 éves Albert Montanés (a világranglistán 312.) mérkőzik a 36 esztendős Feliciano Lópezzel (vlr.: 40.). A két régi harcos négy mérkőzést vívott a profi körversenyen eddig 2004 és 2011 között, az elsőt Montanés, a további hármat egyaránt López nyerte meg. A második párban lép pályára a világelső Andy Murray, aki sokkal gyengébb salakos idényt fut, mint tavaly. Ellenfele az ausztrál Bernard Tomic lesz (vlr.: 41.), akit eddig négyből négyszer legyőzött. Ám mind a négy eddigi meccsüket kemény pályán jétszották, salakon most mérkőznek először. A harmadik párban Rafael Nadal lép a róla elnevezett pálya salakjára. (Ez olyasfajta érzés lehet, mint mikor Paavo Nurmi elsétált a saját szobra előtt Helsinkiben vagy mikor a Császár belépett a róla elnevezett Albert Flórián Stadionba.) Minden idők salakkirálya, a jelenleg a világ 5. számú teniszezője a brazil Rogério Silva Dutra (vlr.: 69.) ellen mérkőzik, akit eddig egyszer győzött csak le, mert egyszer játszottak. A 2013-as US Openen a dél-amerikai fiú szettenként egy game-et nyert a nagy Rafa ellen, azaz 3 játszmában összesen hármat… Amúgy Nadal előtt a bűvös 3×10 lebeg. Az idény előtt három olyan torna volt, amelyet korábban 9 alkalommal megnyert: Monte-Carlo, Barcelona és a Roland Garros. A monacói tizedik már megvan, Godó herceg trófeájáért most indul harcba, Párizs meg a csúcsok csúcsa lehet – de egyelőre maradjunk még Barcelonában, a második fordulóban.

Sport2 11:00 Barcelona Open Banc Sabadell tenisz ATP 500-as torna, 2. forduló (Montanés–F. López, Murray–Tomic, Dutra Silva–Nadal – kommentátor: Matuz Krisztián és Kaplár F. József, szakkommentátor: Taróczy Balázs)

Sport2 18:30 Szolnoki Dózsa Közgép–A-Híd OSC-Újbuda vízilabda BL-csoportmérkőzés, 10. forduló (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Szabó Zoltán, riporter: Barsi Gergő)