A James-után jöhet a Lynch-mese • SportTV

A James-után jöhet a Lynch-mese

2017. 04. 26. 21:47    
Olvasási idő: < 1 perc

Marshawn Lynch szülővárosa, Oakland csapatával próbál csúcsra érni az NFL-ben.

LeBron Jamesnek már összejött a tündérmese az NBA-ben, az ohiói születésű kosaras hazatért Clevelandbe és az előző szezonban aranygyűrűhöz segítette a Cavalierst. (Igaz, ő nem Clevelandben született, hanem az onnan 63 km-re lévő Akronban.) Most Marshawn Lynch próbálkozik meg valami hasonlóval, csak ő tényleg szülővárosába tér vissza a nyugdíjból, hogy a Super Bowlba segítse az Oakland Raiderst. Ráadásul az NFL közelmúltjának egyik legjobb running backje még sohasem játszott a Raidersben, a korábbi két csapata a Buffalo Bills és a Seattle Seahawks volt.
Most viszont jöhet a Raiders, ráadásul még azelőtt, hogy elköltözne Las Vegasba. Lynch egyéves szerződést kötött az Oaklanddel, 3 millió dolláros alapfizetést kap, a bére összesen 8,5 millió dollár lehet, amit még megtoldanak 2 millióval, ha 1000 yard felett fut. A Seahawks meg jobb draftcetliket kap 2018-ra a Raiderstől, amiért hajlandó volt lemondani róla. (Lynchnek még érvényes szerződése volt a Seattle-lel, amikor visszavonult.)
Ugyanakkor hiba lenne elvárni Lynchtől, hogy a Seattle-ben megismert „szörnyeteg üzemmódba” kapcsol. Elmúlt már 31 éves, az NFL-ben 2144 futási kísérlete volt, utolsó seattle-i szezonja pedig több mint hullámzóra sikeredett, voltak benne sérülések és értelmezhetetlenül gyenge meccsek is. Oaklandben erős offensive line lesz előtte, ráadásul a csapat támadó felfogású, amit mutat, hogy az előző alapszakaszban termelt 416 pontja a hetedik volt a ligában. És ha Lynch megtalálja az összhangot a quarterback Derek Carr-ral, élmény lesz nézni az Oakland Raiders játékát.
A sztorik viszont már mostantól garantáltak.

(Sport TV)