Klicskóból kannibál lesz • SportTV

Klicskóból kannibál lesz

2017. 04. 27. 08:45    
Olvasási idő: < 1 perc

Vladimir Klicsko elismerte, elaltatták a sikerek, ezért is kapott ki másfél éve Tyson Furytól. Most egy másik brit, Anthony Joshua ellen szeretne visszatérni a nehézsúly trónjára.

Vladimir Klicsko éveken keresztül uralta a nehézsúlyt, négy éven át (2011-2015) a négy nagy szervezet vb-övéből három (IBF, WBA, WBO) az övé volt, aztán 2015 novemberében jött a Tyson Furytól elszenvedett vereség. Az átírt mindenféle forgatókönyvet, ráadásul nem kis mértékben megváltoztatta az ukrán óriás lelkivilágát is. Szombaton Anthony Joshua ellen a Wembleyben, legalább 90 ezer néző előtt kiderül, tanult-e a kudarcból a fiatalabb Klicsko fivér.
„Van egy jó mondás: ha porig akarsz rombolni egy embert, akkor előtte adj neki, 3, 5 vagy akár 10 év eredményt. Mert az eredményt elkábít. Ezt a mondást sohasem értettem meg igazán addig, amíg én is át nem éltem” – filozofált az IBF és a WBA övéért harcba induló Vladimir.
Elismerte: „Korábban sohasem voltam ennyi ideig sikeres. Aztán eljött ez is, és a sikerekhez mindig ugyanazt a receptet használtam: előbb-utóbb elfárad az ellenfelem, nem mozdul, én pedig valamikor elkapom. Sajnos Fury folyamatosan mozgásban bírt maradni, amivel meglepett. Csak a 11. és a 12. menetben kezdtem el pontosan ütni, de akkor már túl késő volt. Ismét jó leckét kaptam.”
És hogy mit tanult a Fury elleni vereségből? „Steve Jobsnak van egy jó mondata. Mindig vizsgáld meg, minek köszönheted a győzelmeidet, kannibalizáld ezt a magad számára, mielőtt másvalaki húz hasznot belőle. És így is: mindig tudnod kell, miért nyertél. Minél messzebbre jutsz, minél eredményesebb leszel, annál inkább fel kell falnod magad, mielőtt ezt más teszi meg.”

(Sport TV)

A Sport1-en szombaton 22:45-től élőben közvetítjük az Anthony Joshua-Vladimir Klicsko mérkőzéssel fémjelzett gálát.