Murray és Nadal közelít egymáshoz • SportTV

Murray és Nadal közelít egymáshoz

2017. 04. 28. 09:13    
Olvasási idő: 2 perc

Az eső az elmúlt két napban jócskán átrendezte a barcelonai torna időrendjét. Ám az erősorrendben nem történt változás. Az első négy kiemeltből három ott van a negyeddöntőben – a negyedik csak azért nem, mert visszalépett a rajt előtt, Ám a várt japán helyett feltűnt egy váratlan japán…

Délután fél egykor – ha az időjárás is úgy akarja – a 4. kiemelt osztrák Dominic Thiem (világranglista-9.) kezdi a negyeddöntőt Szugita Juicsival (vlr.: 91.). A 28 esztendős japán játékos szerencsés vesztesként indult a főtáblán, aztán Tommy Robredót, Andreas Seppit és a 7. kiemelt Pablo Carreno Bustát is elbúcsúztatta! Kérdés, tart-e még tovább a „Nisikori-pótló” hadművelet, vagy a fiatalabb generáció egyik legstabilabb embere, Thiem véget vet a nagy menetelésnek. A második párban az eddig csak egy meccsen játszó, de nem túl nagy formát mutató világelső Andy Murray ellenfele Albert Ramos-Vinolas (vlr.: 19.). Ők eddig csupán egyetlen egyszer mérkőztek meg, a múlt héten a monte-carlói 1000-es torna nyolcaddöntőjében, s akkor Ramos nagy meglepetésre döntő szett, 7:5-tel búcsúztatta a skótot. Hamar eljött tehát a visszavágás esélye.
A harmadik párban jön a pályanévadó Rafa Nadal (vlr.: 5., a verseny 4. kiemeltje), akinek ugyancsak ázsiai ellenfele lesz, mint Thiemnek, a dél-koreai, mindössze 20 esztendős Hjeon Csung (vlr.: 94.) személyében. A szuvoni fiatalember szintén a selejtezőből jött, mint Szugita, aztán a főtáblán úgy ment végig az Isztomin, Kohlschreiber, Sascha Zverev (!) trión, hogy még játszmát sem vesztett közben. Szettet speciel Nadal sem bukott még, de hát ő minden idők salakkirálya és nem egy kvaliból jött „no name” játékos.
A negyeddöntő utolsó csatáját a 20 esztendős orosz Karen Hacsanov (vlr.: 56.) vívja a 32 éves argentin Horacio Zeballos ellen. Ők sem találkoztak még a Touron és ők jöttek abból a negyedből, ahol Nisikori szerepelt volna. Ha a technikás ifjoncot legyűri a dél-amerikai rutinja, érdekes visszavágó jöhet létre, Négy éve, az első nagy féléves kihagyás után visszatérő Rafa Nadalt éppen Zeballos győzte le bombameglepetésre a Vina del Mar-i tornadöntőben. Ha Nadal sem téveszt, az elődöntőben visszavághat a 2013-as vereségért.

Sport2 12:30 Barcelona Open Banc Sabadell ATP 500-as tenisztorna, negyeddöntő (Thiem–Szugita, Murray–Ramos-Vinolas, Hjeon Csung–Nadal, Hacsanov–Zeballos – kommentátor: Kaplár F. József és Fülöp László, szakkommentátor: Taróczy Balázs)