A Veszprém újra Kölnbe készül • SportTV

A Veszprém újra Kölnbe készül

2017. 04. 30. 08:10    
Olvasási idő: 2 perc

Három résztvevője ismert már a férfi kézilabda BL kölni Final Fourjának. A macedón Vardar Szkopje, a spanyol FC Barcelona-Lassa és a francia Paris-SG-Handball mellé negyedikként vagy zsinórban negyedszer a Telekom Veszprém vagy fennállása óta először a francia Montpellier HB csatlakozik.

Az első találkozót végig vezetve nyerte meg a bakonyi egyesület, amely csak azt sajnálhatja, hogy a meccs közben hatgólosra is duzzadó előnye a végére megfeleződött. A mieink közül a Veszprém Arénában Palmarsson és Nagy 6-6 gólt szerzett, míg a túloldalon Porte 5, Dolenec és Fabregas pedig 4-4 találattal volt a legeredményesebb. A kapukban mind Alilovic, mind Gerard remekül teljesített. A magyar bajnok az előző három alkalommal egyaránt eljutott a négyes döntőbe. 2014-ben a 4. helyen végzett, tavalyelőtt és tavaly pedig a fináléban is játszhatott, ám előbb 5 góllal alulmaradt a Barcelonával szemben, tavaly pedig drámai 7-es párbajban veszített a lengyel Kielcével szemben. Korábban négy egymást követő alkalommal (sőt ötször) csak a THW Kiel jutott el a négyes döntőbe, a német csapatnak egyszer sikerült a trófeát is elhódítania. Ezt az utat követné a Telekom is, ehhez azonban meg kell őriznie előnyét a roppant erős, szintén klasszisok sorát felvonultató francia csapat ellen. Xavier Sabaté edző szerint ez csak úgy sikerülhet, ha végig győzelemre játszik a csapat, Cristian Ugalde szerint akkor nyerhet együttesünk, ha a létező legkevesebbre korlátozza az eladott labdák számát. A mérkőzést a helyszínről, a montpellier-i Palais de Sports Bougnolból kommentálja kétszemélyes tudósítócsapatunk, Matuz Krisztián és a nemzetközi kézilabdát, azon belül a franciát a legapróbb részletekig ismerő Borsos Attila.

Sport1 18:30 Montpellier HB–Telekom Veszprém férfi kézilabda BL-negyeddöntő, visszavágó (kommentátor: Matuz Krisztián, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor: Csoknyai István)

Rafa Barcelonát Monte-Carlo mellé tenné

Fotó: EUROPRESS/AFP

Fotó: EUROPRESS/AFP

A tenisz egyéni sportág, ám a statisztikusok a teniszjátékosok esetében is szorgosan nyilván tartják a különféle rekordokat. Az egy versenyt legtöbbször megnyerők csúcstartója az esztendő kezdetéig is Rafa Nadal volt. A spanyol zseni három különféle, de egyként salakos talajú tornát korábban egyaránt 9 alkalommal nyert meg: a monte-carlói 1000-es, a barcelonai 500-as és a párizsi Grand Slam-viadalt. A manacori szupersztár a szokásosan magasra tette maga előtt a mércét: szerette volna a 9-es rekordot 10-re feltornászni, majd utána kétszer beállítani. Az első lépést a múlt héten tette meg, a hercegségbeli viadalt a spanyol Albert Ramos-Vinolas döntőbeli legyőzésével nyerte meg újólag. Vasárnap harcba indul a beállításért a világranglistán jelenleg 5., Barcelonában 3. kiemeltként rajtoló Rafa, ellenfele az osztrák Dominic Thiem, a tornán 4. kiemelt, a világranglistán 9. játékos lesz. A két teniszező korábban három alkalommal csapott össze egymással, mindannyiszor salakon. A 2014-es bemutatkozó meccsüket a Roland Garroson a második fordulóban Nadal nyerte meg, sima három játszmában (6:2, 6:2, 6:3). Az ellenfelénél 7 évvel fiatalabb Thiem 2016-ban, a Buenos Aires-i 250-es torna elődöntőjében hatalmas meccsen 6:4, 4:6, 7:6(4)-gyel vágott vissza. Ugyanaz év tavaszán a monte-carlói 1000-es nyolcaddöntőjéban ismét Rafa volt a jobb 7:5, 6:3-mal. Barcelonában mindketten négy mérkőzést játszottak ezen a tornán. Thiem csupán egy szettet veszített, a világelső Andy Murray ellen az elődöntőben, Nadal játszmaveszteség nélkül lett finalista, csak a dél-koreai Hjeon Csang jutott el ellene egy rövidítésig. Az osztrák pályafutása 9., a spanyol 71. egyéni tornagyőzelmére hajt – ne feledjük, ebből a katalán fővárosban (is) a tizedikre.

Sport2 16:00 Barcelona Open Banc Sabadell ATP 500-as torna döntő: Dominic Thiem–Rafael Nadal (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Taróczy Balázs)