Sorsdöntő elmaradt meccs Vigóban • SportTV

Sorsdöntő elmaradt meccs Vigóban

2017. 05. 17. 08:59    
Olvasási idő: 2 perc

Amikor február 5-én a 21. fordulóban a viharos időjárás megtépázta a Balaídos szerkezetét, és kénytelenek voltak elhalasztani a Celta–Real bajnoki mérkőzést, még kevesen hitték, hogy annak pótlására csak több mint három hónap múlva, az utolsó és az utolsó forduló közt kerül sor, a bajnoki cím szempontjából igen kiélezett helyzetben…

Pedig a roppant zsúfolt program, no meg a két csapat nemzetközi kupákban mutatott előmenetele – a Real a BL-ben a döntőig, a Celta az El-ben az elődöntőig menetelt – csupán ezt az időpontot „engedélyezte”.
A helyzet a következő: a Realnak Vigóban és Málagában, azaz két idegenbeli mérkőzésen összesen minimum 4 pontot kell szereznie, ebben az esetben a Barcelona záró, Eibar elleni mérkőzésének eredményétől függetlenül megszerzi históriája 33. bajnoki címét.
A Celta azon kevés csapatok közé tartozik, amelyek az idényben legyőzték már a Real Madridot. Igaz, nem a LaLigában, hanem a Copa del Reyben, amelyben a Bernabéuban 2–1-re legyőzte a legerősebb csapatával felálló Realt, majd a Balaídosban 2–2-vel megőrizte előnyét és kiverte a királyi gárdát.
Ez a döntetlen mosti s elég lenne a Realnak, feltéve ha az utolsó fordulóban Andalúziában megszerzi a másik hármat. A blancóknak amúgy idegenben nem megy rosszul: a február 22-én Valenciában elszenvedett vereségük óta Villarrealból, Eibarból, Bilbaóból, Leganésből, Gijónból, La Corunából és Granadából is győztesen tértek haza.
Zidane legendás csatártriójából Vigóban csak egy BC-vel számol, Bale továbbra sem épült még fel az Atlético-meccsen elszenvedett újabb sérüléséből, és a francia mester Ronaldót két hónap után bajnokin is pályára küldi. A korábban „gyenge láncszemnek” tűnő Benzema (képünkön éppen a Celta elleni kupameccsen) viszont remekel, a BL-elődöntőben és a Sevilla ellen is kiválóan teljesített. Így az előzetes sajtóértesülések azt vetítik előre, hogy a Real az Atlético elleni tizeneggyel kezdi meg a vigói mérkőzést.
A hazaiaknak igazából nem oszt és nem szoroz a találkozó, három pici motivációs apróság azonban nem hanyagolható el. A jövő évi tévéspénzek elosztásában minden helyezés számít, a Celta jelenleg csak a 13., de még nem elérhetetlen számára a 11. hely sem. A Real ellen minden csapat kettőzött erővel küzd és ráadásul a galíciaiak jelenlegi keretében több Barca-nevelésű vagy kötődésű játékos is szerepel, ők nem feledhetik el gránátvörös-kék „vérüket”. Akárhogy is, aligha várható, hogy a madridiak tükörsimán vigyék el a három – vagy akár az egy – pontot a Balaídosból.

LALIGA SANTANDER, elmaradt mérkőzés
20:45 Celta Vigo–Real Madrid (kommentátor: Farkas Norbert, műsorvezető: Faragó Richard, szakkommentátor: Hegyi Iván, Kemenes Szabolcs)