Cristiano: egy húszas a Celtának • SportTV

Cristiano: egy húszas a Celtának

2017. 05. 18. 11:37    
Olvasási idő: < 1 perc

Csupán a Real játszott egy elmaradt meccset, de a Real egyetlen meccse is elég néhány érdekes statisztikai adat előhívásához…

+ Ronaldo 19. és 20. LaLiga-gólját szerezte a Celta ellen 13. mérkőzésén, minden sorozatot figyelembe véve. Csak a Sevilla (25) és az Atlético (21) ellen szerzett ennél több gólt, a Getafe ellen pedig ugyanennyit.
o A Celta játékosai már nyolcadszor kaptak piros lapot az idényben – ez negatív rekord a LaLiga 2016–17. kiírásában. Iago Aspast legutóbb 2013-ban állították ki a Depor elleni galíciai derbin.
= A Real most már 63 egymást követő tétmeccsén szerzett legalább egy gólt, ezzel már két meccsel megdöntötte a korábbi európai rekordot, amelyet a Heynckes és Guardiola irányította Bayern tartott 2013–14-ben. + Guidetti gólja azt jelentette, hogy a Celta 9. egymást követő vigói meccsükön is betalált a Real kapujába. Igaz viszont, hogy a Celta ebből a 9 mérkőzésből csupán kettőt tudott megnyerni.
o Karim Benzema véget vetett nyolcmeccses gólcsendjének a galíciaiak elleni találattal.
= A 4–1-es siker a Real legnagyobb különbségű vigói győzelme az 1986. április 6-i 5–1 óta a Balaídosban.
+ A Real a Málaga ellen szerezheti meg a bajnoki címet, idegenben, ha szerez legalább egy pontot. A legutóbbi elbukó Real-gárda, amelynek egy döntetlen is elég lett volna a bajnoki címhez, az 1983-as volt, amely 1–0-ra kikapott a Mestallában, ugyanakkor az Athletic győzni tudott Las Palmasban 5–1-re, így elorozta az elsőséget a Madridtól.