Brady agyrázkódással játszott? • SportTV

Brady agyrázkódással játszott?

2017. 05. 18. 14:05    
Olvasási idő: < 1 perc

Tom Brady felesége egy televíziós műsorban úgy nyilatkozott, férje az előző szezonban volt, hogy agyrázkódással játszott. Csak éppen előtte erről a sérüléséről senki sem értesítette az NFL-t, ami szabályellenes.

Újra gondba kerülhet Tom Brady a szabályok vélt vagy valós be nem tartása miatt. Korábban a „labdaügyben” vállalt szerepe miatt kapott négymeccses eltiltást, most pedig azért indít vizsgálatot ellene az NFL, mert elképzelhető, több sérülését is eltitkolta.
Ráadásul nem is ő vagy valamelyik csapattársa révén derült fény az ügyre, hanem felesége, Gisele Bündchen televíziós nyilatkozatából. A modell a „CBS This Morning” című műsornak adott interjújában a következőket mondta: „Agyrázkódása volt az előző évben. Majdnem minden évben voltak agyrázkódása. …úgy hiszem, nem beszélünk róla. Ez nem egészséges a számodra.”
Csakhogy Brady csapata, a New England Patriots a 2016–17-es idényben egyszer sem jelentette, hogy a quarterbacknek agyrázkódása lett volna, a hivatalos papírok szerint az egész szezonban nem volt fejsérülése. Ugyanakkor az NFL szabályzata megköveteli, hogy „szignifikáns vagy említésre méltó” sérüléseket jelentsenek, függetlenül attól, hogy amiatt az alanynak ki kell hagynia a meccset vagy sem. Így aztán a szabályok elleni vétek lenne, ha Brady agyrázkódással játszott volna.
„Független, a Patriots meccsein jelen lévő szakértőktől számos jelentést kaptunk Tom Bradyről, ahogyan megvannak azok a jelentések is, amelyeket a csapat a sérültjeiről a központunknak küldött. Ezek egyikében sincs utalás arra, hogy Brady fejsérüléssel vagy agyrázkódással játszott volna, esetleg ezek szimptómáira panaszkodott volna” – áll az NFL-nek az esetről kiadott első közleményében.
Majd pedig a liga bejelentette, vizsgálatot indít az ügyben, és elsőként a játékos-szakszervezettől szeretne további információkat kapni. A New England, valamint Brady és ügynöke nem kommentálta az esetet.

(Sport TV)