Mindenki szépen búcsúzna • SportTV

Mindenki szépen búcsúzna

2017. 05. 20. 09:00    
Olvasási idő: 2 perc

A kiesés elleni harc befejeződött, ismertek a BL-indulók, a bajnoki cím sorsáról döntő dupla mérkőzés vasárnap lesz – a három szombati találkozónak igazi tétje már nincsen, inkább csak a szép búcsúban reménykednek az együttesek, mi meg a tét – és így nyomás – híján némi örömfutballban, minden mindegy alapon.

SPORTING GIJÓN–BETIS

Nagyot hajrázott a Sporting, de az utolsó néhány fordulóban már nem tudta tetemes hátrányát behozni. A Betis simán bent maradt ugyan, de az idény korai szakaszában voltak gondjai, amelyen sikerült idejében úrrá lenni. A két együttes az elmúlt időszakban váltakozó sikerrel vívta meg csatáit, a legutóbbi 6 bajnokijukból 2-2 végződött valamelyikük győzelmével és remivel is. Ősszel Sevillában gól nélkül végeztek, remélhetőleg most nem tesznek így. Mindkét oldalon vannak remek csatárok, aki tehetnek róla, hogy ne így legyen. A hazaiak horvát támadója, Duje Cop 9 góllal házi gólkirály, a túloldalon Rubén Castro a klub történetének legeredményesebbje. Könnyen meglehet, hogy a veterán támadónak (35 éves) ez lesz a búcsúmeccse a LaLigától.

LEGANÉS–ALAVÉS

Mindkét együttes újoncként – a külső-madridi klub abszolút újoncként – vágott neki az idénynek, s mindketten bent maradtak. A Leganés kissé nehézkesebben – bár remekül rajtolt tavaly –, a baszkok azonban összességében is kiváló idényt futottak. Egy időben még az esetleges El-indulás is realitásak tűnt, végül azonban a +baszk tömb” leggyengébbjeként is 9.-ek, s még esetleg az Eibar elé is kerülhetnek. Ráadásként bejutottak a Copa del Rey döntőjébe is, igaz, ott hatalmas meglepetés lenne, ha legyőznék a kuparekorder Barcelonát. A két csapat eddig összesen 13 találkozót vívott egymással, egy tucatot a másodosztályban, egyetlen egyet az élvonalban. Az az egy ősszel Vitoriában 2–2-re végződött, négy góllal akár most is beérnénk.

SEVILLA–OSASUNA

Jorge Sampaoli remek együttest kapott Unai Emerytől, s bár a személyi állomány – szokás szerint – sokat változott, maga is remek csapatot formált Andalúziában. Azonban bármilyen kiváló focit is mutatott a gárda, végül nem bírta a kettős terhelést. A nyolcaddöntőben a Leicester jelentette a végállomást a BL-ben, s a balszerencsés vereség hetekre vissza is vetette ez együttest – így lett a fixnek tűnő bronzból fix 4. hely. Amely – idén utoljára – még BL-selejtezős helyet jelent a LaLigában, ám a Villarreal megmutatta, hogy nem minden spanyol BL-playoff-helyből lesz főtábla. (Igaz, a sárga tengeralattjárót kiverő Monaco az idény meglepetéscsapataként egészen az elődöntőig menetelt, s mellette megnyerte a francia bajnokságot is.) A vendég Osasuna korán behozhatatlan hátrányba került, s csak apró vigaszként szolgálhat számára, hogy az utolsó előtti fordulóban megszerezte az utolsó előtti helyet.
A hazai szurkolók gólfesztiválban reménykednek a Ramón Sánchez Pizjuánban, hogy aztán ősztől kiket láthatnak oda kifutni a hazai mezben és kinek a vezényletével – Sampaolit már hírbe hozták a Barcával és vizionálták argentin kapitányként is – , már más kérdés.

LALIGA SANTANDER, 38. forduló

16:45 Sporting Gijón–Betis (kommentátor: Farkas Norbert, műsorvezető: Petur András, szakkommentátor: Bognár György)
19:00 Leganés–Alavés (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba, műsorvezető: Petur András, szakkommentátor: Bognár György)
21:00 Sevilla–Osasuna (kommentátor: Farkas Norbert, műsorvezető: Petur András, szakkommentátor: Várhidi Péter)