NBA: majdnem 2-2, végül 3-1 • SportTV

NBA: majdnem 2-2, végül 3-1

2017. 05. 24. 11:37    
Olvasási idő: < 1 perc

3-1-re vezet, és egyetlen győzelemre van az újabb nagydöntős szerepléstől az NBA-bajnok Cleveland Cavaliers, mely lassan kezdett, de győzött a Celtics ellen. Jamesék 71%-al dobtak a második félidőben.

Majdnem „megchicagózta” a Boston a Clevelandet. A Celtics, mely a rájátszás első körében úgy jutott tovább a Bulls ellen, hogy első két hazai mérkőzését elvesztette, majd a következő kettőt idegenben hozta, két hazai zakó után nyert egyet vendégként, majd egy negyed után 29-19-re vezetett Clevelandben.

A bajnoki címvédő azonban időben észbe kapott, és elsősorban Kyrie Irving és LeBron James vezérletével megfordította a találkozót. Ketten együtt csapatuk 112 pontjából 76-ot vállaltak, és 49 rádobásukból 30-at a gyűrűbe juttattak, kiegészülve Love-al pedig a Cavs-pontok 92%-át ők szerezték vagy készítették elő.

Irving 42 ponttal egyéni playoff-rekordot döntött, és akkor indult be igazán, amikor James viszonylag korán, a második negyed derekán beütötte negyedik személyi hibáját. Ettől a pillanattól kezdve az irányító 16 rádobásából 13 volt eredményes, és kísérleteiből összesen 33 pont született.

A Cavs a harmadik negyedben döntötte el a mérkőzést, melyet 17 ponttal, 40-23-ra nyert a bajnok, ekkor a következő gondolatok kavarogtak Irving fejében: „Ebből 2-2 is lehet akár, és úgy mehetünk vissza Bostonba, ezt nem hagyhatjuk, mindent bele kell adnunk!”

A döntő június 2-án hajnalban kezdődik, a keleti főcsoport győztesére a San Antoniót kisöprő Golden State Warriors vár. A Sport1 a döntő minden mérkőzését élőben közvetíti.

(Sport TV)