Nadal a Real elnöke lenne • SportTV

Nadal a Real elnöke lenne

2017. 05. 27. 15:08    
Olvasási idő: < 1 perc

Három évvel ezelőtt Rafa Nadal ajánlotta a Real Madrid figyelmébe a ma már a jövő egyik csillagának tartott Marco Asensiót. A spanyol teniszező a sikeres tanácson felbuzdulva még azt is kijelentette, egyszer szívesen lenne a királyi gárda elnöke.

Az egyelőre még csak 14-szeres Grand Slam-győztes (jó két hét múlva, a Roland Garros után könnyen 15-szörös lehet) Rafa Nadal a Marca című spanyol sportlapnak megfogalmazta, milyen funkcióban tudná magát elképzelni teniszpályafutása befejezése után. „Természetesen szívesen lennék a Real Madrid elnöke. Sohasem lehet tudni, mit hoz a jövő” – jelentette ki a salakkirály.
A párbeszédre azt követően került sor, hogy Marco Asensio, a Real 21 éves játékosa elismerte, hajdan Nadal ajánlotta be őt a királyi gárdához. „Ez az anekdota igaz. Rafa Nadal hívta fel Florentino Pérezt, hogy nem szabad elszalasztaniuk engem” – mondta a 2014-ben a Mallorcától a Realhoz igazoló Marco Asensio. Nadal attól félt, így Asensio, hogy a tehetségéből más klub profitál majd, ezért hívta fel a futballistára kedvenc klubja figyelmét. Marco Asensio a mögöttünk hagyott szezonban 23 bajnokin 3 gólt szerzett, tagja volt a bajnoki címet, európai Szuperkupát és klubvilágbajnoki címet szerző együttesnek, egy hét múlva pedig a Bajnokok Ligája döntőjében is ott lehet.
Nadal pedig három éve megtette az első lépést egy ígéretes sportvezetői pályafutás felé, erről pedig immár a nagyvilág is tudomást szerzett.

(Sport TV)