Ronaldo: Zidane világklasszis! • SportTV

Ronaldo: Zidane világklasszis!

2017. 05. 28. 18:31    
Olvasási idő: < 1 perc

Cristiano Ronaldo szerint a Real Madrid-Juventus BL-döntő esélyei hasonlatosak a pénzfeldobáshoz, Zinedine Zidane pedig világklasszis edző.

„A Real Madrid öltözőjében mindenki történelmet akar írni. Kiváltság lenne, ha a miénk lehetne az első csapat, amely megvédi címét a Bajnokok Ligájában” – fogalmazott az UEFA-nak adott interjújában Cristiano Ronaldo, a szombati BL-döntőre készülő Real első számú játékosa. A spanyol együttes négy kiíráson belül harmadszor lett finalista, az előző két döntőjét az Atlético Madrid ellen nyerte meg, most a Juventuson kellene túljutnia.
„Különösen nehéz meccsre számítok, de tudjuk, reális esélyünk van a győzelemre. A döntő hasonló lesz az előző kettőhöz, olyanok az esélyek, mint a pénzfeldobásnál. Mindkét csapat az ellenfél hibáiból próbál előnyt kovácsolni, aki tisztább meccset játszik, célba ér. A Juventus ugyanolyan keményen védekezik, mint az Atlético. Szuper a védelme, de mint ilyennek, ennek is van gyenge pontja. Csak azt kell kitalálnunk, hogyan támadjuk meg azt” – filozofált közhelyektől sem mentesen Ronaldo.
A portugált megkérdezték Zinedine Zidane-ról is: „Zidane bebizonyította, világklasszis edző. Már játékosként is tiszteltem, és ez nemhogy csökkent volna, mióta edző lett, hanem egyenesen nőtt. Pozitív szemléletű, keményen dolgozó, tiszteletre méltó edző, tényleg a keret összes tagja nagyon elégedett vele. Nem könnyű kezelni egy ilyen keretet, mert minden játékos sok percet szeretne a pályán tölteni, de ő képes volt arra, hogy megfelelően elossza közöttünk a játékidőt.”

(Sport TV)