Bravúrbronz és Real-dinasztia • SportTV

Bravúrbronz és Real-dinasztia

2017. 06. 05. 14:37    
Olvasási idő: 2 perc

Két szenzácós BL-hétvége, a férfi kézilabda Final Four és a cardiffi labdarúgó-finálé adja a témát a sporttévé beszélgetős showműsorának június első hétfőjén.

Munkatársaink még a személyes élmény hatása alatt számolhatnak be a kölni eseményekről – teljes „küldöttségünk” érdekelve van a Harmadik Félidőben is: a társműsorvezető Takács Rita és Petur András riporterként dolgozott, a szakértő Matuz Krisztián közvetítette a négy mérkőzést, Borsos Attila kint is és itthon is nagyfokú szakértelmét adta-adja a műsorokhoz. Sajnos és érthető módon személyesen nem lesznek ott a stúdióban a kölni magyar főszeplők – a játékosok, szakvezetők, stábtagok és vezetők a hivatalos veszprémi ünnepségen vesznek részt, amelyen a város köszönti éremhalmozó „képviselőit”. (A Telekom idén bajnoki és MK-aranyat, valamint SEHA-liga-ezüstöt szerzett a roppant értékes BL-bronz előtt.) Természetesen górcső alá kerülnek a PSG elleni szoros vesztes csata és a hat év utáni Barcelona-verő diadal fontos részletei egyaránt.

A műsor második fele szokásosan a futballé, ezúttal a Real Madridé. A királyi gárda már-már „dinasztiát” épít, az elmúlt négy kiírásból harmadszor hódította el a BL-győztesnek járó BEK-serleget. Ilyen eredményességre korábban csak az ötvenes évek második felének Di Stéfano-, Puskás-féle „fehér balettje” volt képes, tegyük hozzá, jóval kisebb konkurenciával. Szakértőink ezúttal is részletes elemzéssel szolgálnak arról, hogyan és miként alakult az örök győztes és az örök vesztes újabb párharca a „kötelező” szereposztást betartva: a győztes győztes, a vesztes vesztes maradt. A Real 15. BEK-/BL-fináléjából a 12.-et nyerte meg, a Juve 9. döntős szerepléséből hetedszer távozott vesztesen. Kitérnek szakembereink a röpke másfél év alatt „történelmet csináló” Zinédine Zidane-ra is: a mester 17 hónap alatt nemcsak visszaszerezte a bajnoki címet, hanem megcsinálta, amit 1958 óta egyetlen Real-edző sem: a bajnoki-BL duplát, és amit egyetlen más edző sem 1993 óta: megvédte csapatával a BL-győzelmet. S persze minden lehető szögből és módon megmutatjuk, „kibeszéljük” a döntő legszebb gólját – amelyet a vesztes szerzett…

A stúdióban lévők szokás szerint számítanak nézőink aktivitására is: kérdezzenek, küldjenek véleményeket, kritikákat, ötleteket szokásos elérhetőségeinken, e-mailben, facebookon a Harmadik Félidő címére.

A Harmadik Félidő című show-műsorunk 18:30-kor kezdődik a Sport1-en.