Lewa és CR7 holtversenyben vezet • SportTV

Lewa és CR7 holtversenyben vezet

2017. 06. 12. 15:42    
Olvasási idő: 2 perc

Számos statisztikai csemegével szolgált a péntektől vasárnapig tartó 6. forduló az európai labdarúgó-vb selejtező sorozatban. Mi most egy rövidebb válogatást teszünk közzé az 54 mérkőzés adta érdekességekből.

Andorra–Magyarország 1–0

+ Andorra második győzelmét szerezte meg históriája során. Az első egy 1–0-s hazai diadal volt Macedónia ellen 2004. október 13-án.
o A miniállam válogatottja ezzel 66 mérkőzéses nyeretlenségi sorozatának vetett véget tétmérkőzésen (a mérleg 63 vereség, 3 döntetlen volt).
= Andorra 0–0-t játszott az ezt megelőző selejtezőjén márciusban Feröer ellen. Ezzel először úszott meg története során két egymást követő mérkőzést vereség nélkül.

Lettország–Portugália 0–3
+ Cristiano Ronaldo, aki már eddig is vezette a portugál örök ranglistát, duplájával most 73 góllal áll a luzitán lista élén. (Európában pedig 3., csak két magyar, Puskás Ferenc [84] és Kocsis Sándor [78] áll előtte.)

o Ronaldo ezzel az élen maradt az európai selejtezők góllistáján is, 11 találattal.

= André Silva első hat válogatott meccse után 7 gólnál jár a portugál válogatottban.

Svédország–Franciaország 2–1

+ Olivier Giroud 27. alkalommal talált be a francia válogatottban, ezzel holtversenyben Karim Benzemával a 8. helyen áll a Kékek örök rangsorában. (Vezet Thierry Henry 51-gyel, a 41 gólos Michel Platini és a 34-szer eredményes David Trezeguet előtt.)

Skócia–Anglia 2–2

+ Leigh Griffiths első két gólját szerezte a skót nemzeti csapatban, mindkettőt szabadrúgásból, négy perc leforgása alatt (87-90. perc).

o Előtte Craig Mulgrew (akkor a Celtic játékosaként) szerzett gólt a skót válogatottban skót klub tagjaként hazai válogatott mérkőzésen, aki az észtek elleni 2013. február 6-i 1-0-s aberdeeni találkozón talált a kapuba. (Griffiths is a Celticben játszik.)

= Anglia a kései Kane-egyenlítéssel 35 mérkőzésesre növelte selejtezős veretlenségi sorozatát. Legutóbb az ukránok elleni 2009. október 10-i vb-selejtezőn maradt alul 1–0-ra, a széria most 28 győzelmet és 7 döntetlent számlál.

Lengyelország–Románia 3–1

+ Robert Lewandowski mesterhármasával 11-re növelte a jelen selejtező sorozatban elért góljainak számát, ezzel utolérte Cristiano Ronadót, akivel holtversenyben vezeti az európai kvalifikációs góllistát.

Olaszország–Liechtenstein 5–0

+ Gianluigi Buffon 169.-szer lépett pályára az olasz válogatottban, ezzel ötödik a válogatott játékosok világranglistáján.

o Az olaszok 56 vb-/Eb-selejtező óta veretlenek (42 győzelem, 14 döntetlen), amióta 3–1-re kikaptak a franciáktól Eb-selejtezőn idegenben 2006. szeptember 6-án. Ez csúcs az európai válogatottak között.

= A squadra azzurra úgyszintén veretlen maradt sorrendben 52. hazai vb-selejtezőjén (45 győzelem, 7 döntetlen). Csak három másik ország, Spanyolország (55 mérkőzés), Brazília (52) és Dél-Szudán (1) veretlen még hazai pályán az eddig összes világbajnoki selejtező mérkőzésén.

+ Az olaszok első ízben rajtoltak négy győzelemmel egy esztendőben 2003 óta.

Macedónia–Spanyolország 1–2
+ David Silva a spanyolok mind a négy idei meccsén vezető gólt szerzett. Legutóbb ekkora, illetve ennél hosszabb (6 gólos) szériát David Villa produkált 3010-bn a furia rojában.

o A City középpályása az első, aki négy egymást követő meccsen betalál a spanyol válogatott színeiben, amióta Villa ugyanezt megtette a 2010-es világbajnokságon.

Izrael–Albánia 0–3

+ Albánia történte holtversenyben legnagyobb idegenbeli győzelmét aratta az izraeli 3–0-val. Legutóbb ez az örmények ellen sikerült a szkipetároknak 2015. október 11-én.