Lynch megelőzte Bradyt • SportTV

Lynch megelőzte Bradyt

2017. 06. 12. 21:54    
Olvasási idő: < 1 perc

Májusban Marshawn Lynch mezéből fogyott a legtöbb az NFL-ben. A nyugdíjból az Oakland Raidersbe visszatérő running back Tom Bradyt utasította maga mögé.

Még ha szünet is van, talán akkor is meglepő, hogy májusban nem Tom Brady mezéből fogyott a legtöbb az NFL-ben. Merthogy Marshawn Lynch megelőzte a New England Patriots quarterbackjét a liga hivatalos eladási statisztikái szerint. Az egyéves pihenő után az NFL-be visszatérő, a Seattle Seahawks mezét szülővárosa csapata, az Oakland Raiders dresszére cserélte, ezzel váltotta ki a vásárlási lázat. Mögötte persze Bradyé a második hely, a legjobb ötbe pedig még Dak Prescott, Ezekiel Elliott (mindkettő Dallas Cowboys), valamint az újonc Deshaun Watson (Houston Texans) fért be.
Ugyanakkor Lynch előretörése az ő személyes kötődésén túl még egy romantikus-tragikus esetnek köszönhető. Az Oakland ugyanis a jelenlegi tervek szerint 2020-ban átteszi a székhelyét Las Vegasba, így aztán a lojális és kemény szurkolótábor reakcióit senki sem merte megjósolni. Az üres stadionoktól az elhúzódó érzelmes búcsúig sok minden benne volt-van a pakliban, de a mostani mezroham legalábbis reményt keltő a szezon előtt.
De hogy milyen lesz Lynch-csel a Raiders, megjósolhatatlan. Lehet belőle olyan visszatérés, mint Joe Montana parádéja a Kansas City Chiefsben, de meg is bukhat, mint Joe Namath a Los Angeles Ramsben. Szélsőséges esetben pedig úgy jár, mint Jerry Rice a Denver Broncosban. 2005-ben az ő mezét is vitték, mint a cukrot, aztán az előszezon végén visszavonult, így bár tömegével voltak a piacon az ő nevével és a 19-es számmal ellátott Broncos-mezek, de NFL-meccsen nem kerültek bevetésre.

(Sport TV)